Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Fietsen in leuven

Ontdek Leuven en haar omgeving tijdens een leuke fietstocht met enkele gezellige tussenstops of haal alles eens uit de kast op een van de mountainbikeparcours.

Fietsroutes

Haal je fiets boven, zet je voeten in de pedalen en trek er op uit met vrienden of familie. Geniet van de rustgevende en mooie stukjes natuur waarlangs de fietsroutes je leiden en ontdek de Leuvense omgeving op een sportieve manier. Of combineer je bezoek aan Leuven met een ontspannende fietstocht. Fiets langs het prachtige Stadhuis en het Groot Begijnhof en maak gezellige tussenstops op de Oude Markt of in Museum M.

Bekijk op de website van de provincie Vlaams-Brabant de fietsroutes die je langs en door Leuven leiden.

Mountainbikeroutes

Daag jezelf, vrienden of familie uit op een van de verschillende mountainbikeparcours. Haal je technische en fysieke kwaliteiten boven en ga de uitdaging aan!

Sinds september 2021 is Leuven, en bij uitbreiding de provincie Vlaams-Brabant, een permanente mountainbikeroute rijker. En niet zomaar eentje: de Marathonroute Frans Claes is maar liefst 136 km lang en telt bijna 2.000 hoogtemeters. Deze bewegwijzerde route loopt doorheen 11 steden en gemeenten: Leuven, Bertem, Kortenberg, Tervuren, Overijse, Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Lubbeek en Holsbeek. De officiële start van het parcours ligt aan de Philipssite in Leuven, al kan je ook zelf een eigen start- en eindpunt kiezen.

Of test onze Meerdaal-mountainbikeroute: dit mountainbikeparcours loopt door de mooie Leuvense bossen en velden. Langsheen de route kan men een prachtig natuurlandschap bewonderen en genieten van de bijhorende rust en stilte. Let wel op dat je de aandacht er enigszins bijhoudt en de richtingaanwijzers onderweg niet mist. Door de aangename afwisseling tussen zanderige paden, verharde wegen, pittige hellingen en vlakke stukken beleeft de mountainbiker van elk niveau plezier aan de route. Heb je sportieve fietsersbenen? Dan is de Meerdaal-mountainbikeroute zeker iets voor jou!

Bekijk hier meer mountainbikeparcours doorheen het Leuvense landschap op de website van Sport Vlaanderen.