Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

33ste Open van Leuven

De Kring Jozef Pierrestraat 60, Kessel-Lo

Al voor de 33ste keer organiseert schaakclub Leuven Centraal vzw haar internationaal schaaktornooi. Bijna 200 schakers komen in actie op dit sterk bezet tornooi, dat ook geldt als provinciaal kampioenschap voor Vlaams-Brabant. 

BK Zwemmen korte baan (25 meter)

Sportoase Philipssite Philipssite 6, 3001 Heverlee

Zaterdag 12 en zondag 13 november vindt in Sportoase Philipssite het Belgisch Kampioenschap zwemmen korte baan plaats. 

Zwembaddagen

Sportcomplex Kessel-lo Stadionlaan 4 , 3010 Kessel-lo

Duik al je zwemspullen maar weer op want van maandag 14 tot zondag 20 november legt de stad alle zwembadbezoekers in de watten tijdens de traditionele Zwembaddagen.

Belgian Cats – Noord-Macedonië

Sportoase Philipssite Philipssite 6, 3001 Heverlee

Donderdag 24 november 2022 spelen de Belgian Cats in Sportoase Philipssite een kwalificatiewedstrijd voor het EK basketbal in 2023. Tegenstander van dienst is Noord-Macedonië.

Grote Prijs stad Leuven (schermen)

Sporthal UC Leuven Hertogstraat 178, Heverlee

Zaterdag 26 november organiseert schermclub Parcival de jaarlijkse Grote Prijs stad Leuven. Schermers uit verschillende landen gaan met elkaar de strijd aan voor de overwinning.

Belgian Cats – Bosnië en Herzegovina

Sportoase Philipssite Philipssite 6, 3001 Heverlee

Zondag 27 november 2022 spelen de Belgian Cats voor de tweede keer op drie dagen tijd een kwalificatiewedstrijd voor het EK basketbal in 2023. In Sportoase Philipssite nemen ze het op tegen Bosnië en Herzegovina.

Belgian Open Sanda Cup

Sportoase Philipssite Philipssite 6, 3001 Heverlee

Maak op zondag 4 december kennis met sanda, een onderdeel van de Chinese krijgskunsten. Tijdens deze galawedstrijd nemen Belgische en buitenlandse deelnemers het tegen elkaar op en staan er ook demonstraties en special acts op het programma. 

City Walk Leuven

Koninklijk Atheneum Redingenhof Redingenstraat 28, Leuven

De jaarlijkse standswandeling van WSP Heverlee-Leuven krijgt een nieuw jasje. Niet alleen wandel je langs en door mooie Leuvense plekjes in de buitenlucht, je doorkruist ook verschillende historische gebouwen. 

Rolschaatspiste in HAL 5

Hal 5 Locomotievenstraat , 3010 Kessel-Lo

Sporty en HAL 5 brengen de kerstsfeer opnieuw naar Kessel-Lo. Kom van 16 december 2022 t.e.m. 8 januari 2023 rolschaatsen op de rolschaatspiste van 175m2 in de grote hal van HAL 5!

Warmathon

Parking OH Leuven Kardinaal Mercierlaan 46, Heverlee

De Warmathon van De Warmste Week is helemaal terug. En er is nog meer goed nieuws, want De Warmathon komt ook dit jaar naar Leuven. Op vrijdag 23 december kan je rondjes lopen en wandelen voor het goede doel. Het thema van De Warmste Week dit jaar is kansarmoede.