Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Leuven Oriënteering Series

Paul van Ostaijenpark Paul van Ostaijenlaan 28-58, Heverlee

Oriëntatielopen is meer dan alleen lopen. Het is een avontuurlijke sport waarbij je een bepaalde afstand al lopend moet afleggen en ondertussen verschillende controlepunten moet passeren die aangeduid staan op een kaart. Een sport waar je dus niet alleen je benen maar ook je hoofd fit mee houft. Pak je het graag competitief aan? Dat kan! Doe je het liever op je gemak? Ook geen probleem! Jong en oud kunnen deelnemen.

Wereldbeker mountainbike eliminator

Ladeuzeplein Ladeuzeplein, Leuven

Voor het derde jaar op rij zakt de wereldtop uit het mountainbike eliminator af naar Leuven. Zondag 5 juni wordt een manche uit de Wereldbeker afgewerkt op het Ladeuzeplein. Spanning en spektakel verzekerd!

Finaletornooi Younited

Blauwputplein Blauwputplein, Kessel-Lo

Op woensdag 15 en donderdag 16 juni nemen de teams van Younited Belgium het tegen elkaar op tijdens een straatvoetbaltoernooi op het Blauwputplein aan HAL 5 in Kessel-Lo. De Younited-ploeg van OHL neemt het onder andere op tegen die van Club Brugge, Anderlecht en KV Kortrijk.

Vlierbeekriders Classic

Abdij van Vlierbeek Vlierbeeklaan 1, Kessel-Lo

Zaterdag 25 juni organiseren de Vlierbeekriders hun jaarlijkse wielertoeristentocht. Smeer je benen alvast in voor enkele pittige kuitenbijters!

Leuven Beach

Ladeuzeplein Ladeuzeplein, Leuven

Van 12 tot 24 juli wordt het Ladeuzeplein opnieuw omgetoverd tot het lokale Copacabana voor Leuven Beach. Neem zelf deel aan verschillende tornooien of geef je ogen de kost tijdens de manche van het BK beachvolley of het internationaal tornooi met toppers van over de hele wereld.

Crelan 3×3 Masters

Blauwputplein Blauwputplein, Kessel-Lo

Crelan 3x3 Masters is klaar voor een nieuw seizoen vol met basket! In de 5 Vlaamse en 5 Waalse provincies wordt telkens een tornooi georganiseerd, met de grote finale in Brussel. 3x3 strijkt neer in Leuven op zondag 17 juli op het Blauwputplein voor een dag vol basket.

Flanders 25

Koninklijke TC Stade Leuven Kardinaal Mercierlaan 58, 3001 Heverlee

Van 20 tot en met 24 juli strijkt het internationaal rolstoeltennistornooi Flanders 25 neer op de terreinen van T.C. Stade Leuven. Supporters zijn meer dan welkom!

Polsstokgala

Hal 5 (buiten) Locomotievenstraat , 3010 Kessel-Lo

Zaterdag 6 augustus kan je aan Hal 5 genieten van vlieg- en stuntwerk tijdens het jaarlijkse polsstokgala. Ook dit jaar zullen opnieuw heel wat (inter)nationale toppers deelnemen aan deze Leuvense meeting.

Meeting voor Mon

AtletiekArena Gaston Roelants Diestsesteenweg 272, 3010 Kessel-Lo

Zaterdag 6 augustus organiseert DCLA de jaarlijkse Meeting voor Mon. Een ganse namiddag kan je genieten van verschillende disciplines, waaronder speerwerpen, verspringen, kogelstoten en meerdere loopnummers.

Leuven Night Run

Bondgenotenlaan Bondgenotenlaan, Leuven

Zondag 27 augustus 2022 staat de tofste belevenisloop van het land op het programma: de Leuven Night Run. Na twee speciale edities lopen we dit jaar opnieuw door verschillende Leuvense gebouwen, zoals het justitiepaleis, het stadhuis en het stadion van OHL.