Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

GA OP KAMP MET TOFSPORT!

De inschrijvingen voor de Tofsportkampen in de paas- en zomervakantie van 2023 gaan van start op zondag 29 januari om 10.00 uur. Het aanbod wordt begin januari 2023 bekendgemaakt.

Elk jaar organiseert Tofsport in samenwerking met tientallen Leuvense sportclubs en -verenigingen de bekende Tofsportkampen. In de paas- en zomervakantie kan je een hele vakantie lang terecht op verschillende locaties voor de leukste kampen. Van voetbal tot schermen en van kleuterturnen tot duiken, bijna alle sporten komen aan bod. Ga op zoek naar jouw ideale sportkamp, schrijf je in (met enkele vriendjes) en beleef de coolste week van je vakantie! Klik op de brochure links om het volledige aanbod te ontdekken. Na de kerstvakantie wordt de brochure verspreid via de scholen en in de stedelijke accommodaties.

Inschrijven

De online inschrijvingen starten op zondag 6 februari 2022 om 10.00 uur. Hoe schrijf je in? Heel eenvoudig:

 • Stap 1 – Registreren: Als je al in de voorbije jaren (sinds 2014) al online een kamp geboekt hebt, hoef je niet meer te registreren en kan je meteen door naar Stap 2. Als je nog niet eerder online geboekt hebt, moet je wel nog registreren. Dat doe je best vóór de inschrijvingen van start gaan. Om online te registreren, surf je naar leuven.kwandoo.com. Na je registratie krijg je een bevestigingsmail. Klik op de link in de mail om je registratie te vervolledigen. Vanaf nu kan je voor elk kind een fiche maken.

 • Stap 2 – Inschrijven: Als jij en je kind(eren) geregistreerd zijn, kan je vanaf zondag 6 februari om 10 uur online inschrijven voor de Tofsportkampen. De betaling gebeurt onmiddellijk via online bankieren, achteraf betalen is niet mogelijk. Is het kamp volzet? Dan kan je je inschrijven op de wachtlijst. Vanaf woensdag 9 februari kan je inschrijven aan het Tofsportloket, al raden we de online inschrijvingen ten zeerste aan. Het Tofsportloket werkt voortaan op afspraak in het stadskantoor. Maak online een afspraak via leuven.be/contact/tofsportloket of neem telefonisch contact op. Inschrijven kan tot de maandag (9 uur) voor de start van het kamp of tot het kamp volzet is.

TIP: vermeld je UiTPAS-nummer bij je registratie. Op basis van dat nummer krijg je een kansentarief en/of spaar je UiTPAS-punten.

Problemen bij het registreren? Maak tot en met 2 februari een afspraak of neem contact op met het Tofsportloket via tofsport@leuven.be of 016 27 22 20.

Problemen bij het online inschrijven? Bel dan op zondag 6 februari tussen 10.00 en 12.00 uur naar 016 27 22 20 of neem vanaf maandag 7 februari contact op met ons via tofsport@leuven.be of 016 27 22 20.

Vanaf woensdag 9 februari kan je ook inschrijven via het Tofsportloket, al raden we de online inschrijvingen ten zeerste aan. Het loket werkt voortaan op afspraak in het stadskantoor. Maak online (voorkeur) of telefonisch je afspraak.

Door de inschrijving verbindt men zich ertoe kennis te nemen van de voorwaarden en informatie.

Inschrijven met vriendjes

Kinderen willen vaak met enkele vriendjes deelnemen aan een kamp. Om dit eenvoudiger te maken, is het mogelijk om ook andere kinderen in te schrijven. De andere ouder moet hier uiteraard toestemming voor geven. Wees slim en doe dit enkele dagen op voorhand, niet dag van de inschrijving zelf. Zo spaar je heel wat tijd uit.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De ouder die zijn/haar kind(eren) wil laten inschrijven hoeft niet veel te doen:

 • Maak duidelijke afspraken met de andere ouder.

 • Beide ouders vullen eerst de vragenlijst per kind in. Je vindt deze in de rubriek ‘Vragenlijsten’ van je account.

 • Ga naar Kwandoo en meld je aan of registreer je als je nog geen account hebt.

 • Klik op de rode knop ‘Inschrijven met vriendjes’.

 • Geef het e-mailadres op van de ouder die jouw kind(eren) mag inschrijven. Dit e-mailadres moet geregistreerd zijn.

De ouder die de inschrijving doet, volgt volgende stappen:

 • Als een ouder je toestemming heeft gegeven, dan krijg je een e-mail.

 • Klik op de link in de mail om (per kind) de toestemming goed te keuren.

 • Als je nu op ‘Inschrijven via vriendjes’ klikt, krijg je de vriendjes te zien die jij kan inschrijven.

 • Om in te schrijven klik je op het kamp van je keuze en selecteer je alle kinderen en vriendjes die je wil inschrijven.

 • De betaling moet onmiddellijk via online bankieren gebeuren. Elke ouder krijgt een bevestigingsmail en een fiscaal attest voor zijn of haar eigen kind(eren).

 • De inschrijving is pas definitief wanneer de betaling uitgevoerd is.

Belangrijke info:

 • Het fiscaal attest wordt aan de ouder van het kind uitgereikt.

 • Je kan maximaal drie vriendjes inschrijven.

 • Je kan zelf nog altijd inschrijvingen uitvoeren voor je eigen kinderen wanneer je een andere ouder ook toestemming gegeven hebt.

 • Je kan elkaar toestemming geven om elkaars kinderen in te schrijven.

 • Contacteer het Tofsportloket als er problemen zijn.

Belangrijkste info

 • Alle Tofsportkampen worden coronaveilig georganiseerd. Alle deelnemers krijgen enkele dagen voor de start van het kamp een mail met een overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen.

 • De inschrijver verklaart dat de deelnemer medisch geschikt is om aan sport en spel deel te nemen. Hij weet dat de aansprakelijkheid van de organisatoren (stad Leuven en clubs) begint en eindigt op de tijdstippen vermeld in het programma. De organisatoren zijn in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade veroorzaakt buiten de opgegeven tijdstippen.

 • Een sportkamp wisselen met een andere week = annuleren zonder medisch attest (zie ‘Annuleren’).

 • Enkele dagen voor de start van het kamp krijg je een mail met praktische informatie: kampuren, opvangmogelijkheden, locatie, wat je moet meenemen, welke sportkledij je het best draagt, …

 • De organiserende club bepaald de samenstelling van de groepen.

 • Neem zelf drank mee op kamp. Kom je een hele dag sporten? Vergeet dan ook je lunchpakket niet.

 • Denk aan zonnecrème, een pet of een zonnehoedje, en regenkledij bij buitensporten.

 • Elke deelnemer heeft via de stad een verzekering lichamelijke ongevallen.

 • Heb je een ongeval op kamp? Vraag de kampleider dan naar een ongevallenformulier. De kampleider vult de gegevens over het ongeval en de aansprakelijkheid in, en ondertekent het formulier. De inschrijver/deelnemer vult de gegevens over het ‘slachtoffer’ aan. Een arts vul de achterzijde van het formulier in en daarna bezorg je het zo snel mogelijk aan tofsport@leuven.be of aan de kampleider. De inschrijver/deelnemer betaalt alle kosten en vraagt een attest voor het remgeld aan zijn ziekenfonds en een onkostennota aan zijn apotheker. Per schadegeval geldt een franchise van ongeveer 30,00 euro ten laste van de deelnemer.

 • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor sportkampen. Daarvoor heb je een attest nodig. Een week na het kamp ontvang je dit attest via je online Tofsportprofiel. Heb je geen computer? Neem dan contact op met het Tofsportloket.

 • Wie dat wil, krijgt een origineel T-shirt. Geef bij je inschrijving aan of je het T-shirt wil ontvangen.

 • De stad heeft het recht om bij te weinig inschrijvingen het sportkamp te annuleren. De ingeschreven deelnemers krijgen in dat geval het volledige inschrijvingsgeld terug.

 • Overeenkomstig art. VI.47 van het Wetboek Economisch Recht heeft de consument bij aankoop op afstand door onderneming, zoals dus een verkoop via internet, een herroepingsrecht van veertien dagen.

UiTPAS

Wie deelneemt aan de Tofsportkampen kan punten sparen met zijn/haar UiTPAS. Per Tofsportkamp spaar je 5 punten die je daarna kan omruilen in verschillende leuke voordelen. Punten sparen kan door je UiTPAS-nummer te registreren in je persoonlijk account.

Wie een UiTPAS met kansentarief heeft en gedomicilieerd is in Leuven, Bierbeek, Herent of Oud-Heverlee kan zich inschrijven aan slechts 20% van de totale kampprijs. Inschrijven met kansentarief kan voortaan ook online én voor een onbeperkt aantal kampen per kind.

Kampuren

 • Hele dagkampen: 9u00 tot 16u00

 • Voormiddagkampen: 9u00 tot 12u00

 • Namiddagkampen: 13u00 tot 16u00

Opvang

Controleer goed of het betreffende sportkamp opvang heeft. (zie programma)

 • Hele dagkampen: van 8u00 tot 9u00 en van 16u00 tot 17u00

 • Voormiddagkampen: van 8u00 tot 9u00 en/of van 12u00 tot 13u00

 • Namiddagkampen: van 16u00 tot 17u00

Tijdens de opvang zijn er geen activiteiten gepland.

Als de deelnemer(s) niet word(t)(en) afgehaald binnen de vermelde opvanguren, mag de club onmiddellijk 10,00 euro per begonnen half uur aanrekenen.

Annuleren

Annuleren met een medisch attest kan uitsluitend voor of tijdens het kamp en voor minimum twee dagen. Eén dag afwezigheid wordt niet terugbetaald. Achteraf kan niet geannuleerd worden. Met een medisch attest betaal je 5,00 euro annuleringskosten. Hoeveel je krijg terugbetaald, hangt af van het aantal dagen dat je annuleert. Annuleren doe je door het medisch attest te mailen naar tofsport@leuven.be. Vermeld in je mail:

 1. de naam van je kind
 2. je rekeningnummer
 3. de naam van de rekeninghouder

Annuleren zonder medisch attest is ook mogelijk, maar kan alleen tot één maand voor de start van het kamp. De annuleringskosten bedragen dan 25,00 euro, de rest krijg je terugbetaald. Zonder medisch attest en binnen de maand voorafgaand aan het kamp, wordt niets van het kampgeld terugbetaald. Van kamp verwisselen wordt aanzien als annuleren zonder medisch attest. Annuleren doe je door een mail te sturen naar tofsport@leuven.be.
Vermeld in je mail:

 1. de naam van je kind
 2. je rekeningnummer
 3. de naam van de rekeninghouder

Kan het kamp niet doorgaan door de coronamaatregelen? We brengen je via mail op de hoogte. Je krijgt het inschrijvingsgeld volledig terug.

Tofsport heeft het recht om bij te weinig ingeschreven deelnemers het sportkamp volledig te annuleren. De ingeschreven deelnemers worden hiervan schriftelijk verwittigd en krijgen enkel in dit geval het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.
* (Overeenkomstig art. VI.47 van het Wetboek Economisch recht heeft de consument bij aankoop op afstand door onderneming, zoals dus een verkoop via internet, een herroepingsrecht van 14 dagen.)