Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Meer infoTofsportkampen zomervakantie 2022

In de kijker

Tofsport Zomert

Tofsport Zomert

1 juli 2022

Supporteren langs de zijlijn of liever zelf in actie komen? Het belooft een drukke sportzomer te worden in Leuven. Van topsportevents tot lokale sportactiviteiten, voor elke sportliefhebber staat er wel iets lekkers op het sportmenu. In juli, augustus en september komen actieve en passieve sportliefhebbers bijna wekelijks aan hun trekken. Samen met verschillende partners heeft stad Leuven een heel diverse en aantrekkelijke sportkalender in elkaar gestoken. Topsport “Als thuisstad van de Red Flames zijn we bijzonder blij dat de ploeg…

Nieuws

Vacature: versterk ons team als onderhoudsmedewerker sport

Vacature: versterk ons team als onderhoudsmedewerker sport

27 juli 2022

Ben jij op zoek naar een job? Dagelijks staan ongeveer 1200 gemotiveerde medewerkers van stad Leuven klaar voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Een boeiende uitdaging waaraan ook jij kan meewerken! Ben je graag met sport bezig, kan je goed met verantwoordelijkheid om en kom je graag in contact met andere mensen? Dan is er bij de Leuvense sportdienst misschien wel plaats voor…

Natuurgrasvelden sportterreinen krijgen natuurlijk onderhoud

Natuurgrasvelden sportterreinen krijgen natuurlijk onderhoud

10 juni 2022

De voorbije weken werden de natuurgrasvelden van stedelijke sportaccommodaties van de stad Leuven, zoals het Jeugdvoetbalcentrum Leuven, opnieuw ingezaaid om ze speelklaar te krijgen voor volgend seizoen. Bij frequent bespeelde velden is zo’n jaarlijks onderhoud absoluut noodzakelijk. Door dit in deze periode te doen zijn de velden rond augustus terug speelklaar en opgewassen tegen het intensief gebruik. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor…

Tour of Leuven wil WK-succes jaarlijks doen herleven

Tour of Leuven wil WK-succes jaarlijks doen herleven

9 juni 2022

Leuven is niet alleen een studentenstad, maar sinds het WK wielrennen in september vorig jaar ook een echte wielerstad. Dat WK was zo’n succes dat beslist is om het jaarlijks te doen herleven. De GP Jef Scherens wordt opgewaardeerd tot een nieuw legacy evenement: de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens, op zondag 7 augustus. Het krijgt er met…

Toekomstige evenementen

Belgian Cats – Servië

Zaterdag 20 augustus kan je voor de eerste keer de Belgian Cats, de nationale vrouwenbasketbalploeg, live aan het werk zien in Leuven. In Sportoase Philipssite nemen de Cats het op tegen het nummer twee van de wereld, Servië. Kom dat zien!

Meer weten »
Sportoase Philipssite, Philipssite 6
3001 Heverlee, België
+ Google Maps

Leuven Night Run

Zondag 27 augustus 2022 staat de tofste belevenisloop van het land op het programma: de Leuven Night Run. Na twee speciale edities lopen we dit jaar opnieuw door verschillende Leuvense gebouwen, zoals het justitiepaleis, het stadhuis en het stadion van OHL.

Meer weten »
Bondgenotenlaan, Bondgenotenlaan
Leuven,
+ Google Maps

Rollerparade

Haal je (inline-)skates of skateboard boven en cruise mee door de Leuvense straten! Kies voor een korte of een lange tour, of gewoon voor beide!

Meer weten »
Martelarenplein, Martelarenplein
Leuven,
+ Google Maps

Leuven Beweegt!

De ganse maand september kan je bij tientallen Leuvense sportclubs genieten van een gratis proefles. Op zoek naar een nieuwe hobby? Dan is dit het uitgelezen moment!

Meer weten »
Leuvense sportclubs,

Tofsportdag voor 55+’ers

Ben je 55 jaar of ouder en wil je in een ontspannen en gezellige sfeer samen met anderen sporten? Wil je het aanbod van de Leuvense sportclubs voor 55-plussers leren kennen? Tijdens de omnisportdag maak je kennis met onder meer voetbal, tafeltennis, yoga en zelfverdediging. 

Meer weten »
Sportcomplex Kessel-lo, Stadionlaan 4
3010 Kessel-lo, 3000 België
+ Google Maps

INSCHRIJVEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Tofsport heeft de missie om sport in de breedst mogelijke zin, zowel recreatief als competitief, te promoten, zodat steeds meer mensen bewegen en sporten.