Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Gratis golfinitiatie voor 55-plussers
dinsdag 17 mei 2022
Meer info en inschrijven
Meer infoTofsportkampen zomervakantie 2022

In de kijker

Vacature: versterk ons team als beleidsadviseur sport

Vacature: versterk ons team als beleidsadviseur sport

20 april 2022

Dagelijks staan ongeveer 1200 gemotiveerde medewerkers van stad Leuven klaar voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Een boeiende uitdaging waaraan ook jij kan meewerken! Wil je graag mee het sportbeleid van de stad uittekenen en uitwerken? Dan is er bij de Leuvense sportdienst misschien wel plaats voor jou! Waag je kans en solliciteer nu voor de functie van beleidsadviseur sport. Wat houdt de job in? Je tekent mee het lokaal sportbeleid uit. Je bepaalt mee de richting die de stad de komende…

Nieuws

Internationaal beachvolleytornooi keert terug naar Leuven

Internationaal beachvolleytornooi keert terug naar Leuven

21 april 2022

Van 21 tot 24 juli vormt het Ladeuzeplein van Leuven voor het tweede jaar op rij het decor voor een internationaal beachvolleybaltoernooi tijdens Leuven Beach. Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, organisator van Leuven Beach, de Stad Leuven en Volley Belgium slaan daarvoor opnieuw de handen in elkaar. Leuven Beach, het zomerse beach-event op het Ladeuzeplein in Leuven, komt dit jaar terug van…

DCLA krijgt label Open Sportclub

DCLA krijgt label Open Sportclub

7 april 2022

Sport is voor iedereen. De stad beloont sportverenigingen die deze leuze omzetten in realiteit met het label Open Sportclub. Zo wil de stad sportclubs aansporen om hun deuren voor iedereen open te zetten en zoveel mogelijk drempels weg te werken. Daring Club Leuven Atletiek (DCLA) mocht het label vorige week in ontvangst nemen. Een open sportclub kent haar leden en…

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld wordt Jeugdvoetbalcentrum Leuven

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld wordt Jeugdvoetbalcentrum Leuven

5 april 2022

Om verwarring te voorkomen heet het Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld vanaf nu Jeugdvoetbalcentrum Leuven. De stad hoopt zo de wijk Bruineveld te ontlasten van overbodig verkeer. Vorige week vervingen de stadsdiensten alle signalisatieborden en brachten ze de betrokken clubs van de naamswijziging op de hoogte. “Het jeugdvoetbalcentrum in Kessel-Lo heeft twee ingangen: één via de Domeinstraat en één via de wijk Bruineveld. De…

Toekomstige evenementen

Leuven Oriënteering Series

Oriëntatielopen is meer dan alleen lopen. Het is een avontuurlijke sport waarbij je een bepaalde afstand al lopend moet afleggen en ondertussen verschillende controlepunten moet passeren die aangeduid staan op een kaart. Een sport waar je dus niet alleen je benen maar ook je hoofd fit mee houft. Pak je het graag competitief aan? Dat kan! Doe je het liever op je gemak? Ook geen probleem! Jong en oud kunnen deelnemen.

Meer weten »
Paul van Ostaijenpark, Paul van Ostaijenlaan 28-58
Heverlee, 3001
+ Google Maps

Wereldbeker mountainbike eliminator

Voor het derde jaar op rij zakt de wereldtop uit het mountainbike eliminator af naar Leuven. Zondag 5 juni wordt een manche uit de Wereldbeker afgewerkt op het Ladeuzeplein. Spanning en spektakel verzekerd!

Meer weten »
Ladeuzeplein, Ladeuzeplein
Leuven,
+ Google Maps

Vlierbeekriders Classic

Zaterdag 25 juni organiseren de Vlierbeekriders hun jaarlijkse wielertoeristentocht. Smeer je benen alvast in voor enkele pittige kuitenbijters!

Meer weten »
Abdij van Vlierbeek, Vlierbeeklaan 1
Kessel-Lo,
+ Google Maps

Leuven Beach

Van 12 tot 24 juli wordt het Ladeuzeplein opnieuw omgetoverd tot het lokale Copacabana voor Leuven Beach. Neem zelf deel aan verschillende tornooien of geef je ogen de kost tijdens de manche van het BK beachvolley of het internationaal tornooi met toppers van over de hele wereld.

Meer weten »
Ladeuzeplein, Ladeuzeplein
Leuven,
+ Google Maps

Polsstokgala

Zaterdag 6 augustus kan je aan Hal 5 genieten van vlieg- en stuntwerk tijdens het jaarlijkse polsstokgala. Ook dit jaar zullen opnieuw heel wat (inter)nationale toppers deelnemen aan deze Leuvense meeting.

Meer weten »
Hal 5 (buiten), Locomotievenstraat
3010 Kessel-Lo, 3010
+ Google Maps

INSCHRIJVEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Tofsport heeft de missie om sport in de breedst mogelijke zin, zowel recreatief als competitief, te promoten, zodat steeds meer mensen bewegen en sporten.