Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Van 21 tot 24 juli vormt het Ladeuzeplein van Leuven voor het tweede jaar op rij het decor voor een internationaal beachvolleybaltoernooi tijdens Leuven Beach. Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, organisator van Leuven Beach, de Stad Leuven en Volley Belgium slaan daarvoor opnieuw de handen in elkaar.

Leuven Beach, het zomerse beach-event op het Ladeuzeplein in Leuven, komt dit jaar terug van 12 tot 24 juli. Opnieuw zal het Ladeuzeplein omgetoverd worden in een tropisch strand waarop genoten kan worden van een waaier aan zomerse activiteiten. Na het succes van vorig jaar komt er ook opnieuw een internationaal Beach Pro Tour Futures-toernooi waarbij top beachvolleyballers van over de hele wereld naar België afzakken. Opvallend, want het toernooi van vorig jaar was oorspronkelijk als een eenmalig event gepland.

De organisatie van Leuven Beach is opnieuw in handen van volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven. Danny Rens en Johan Neven, verantwoordelijk voor de organisatie bij de Lizards: “Vorig jaar organiseerden we het internationaal toernooi als een stunt. Het deed ons deugd dat alle reacties van de verschillende betrokken federaties, onze partners en het aanwezige publiek unaniem positief waren. Al snel kwamen ook de talloze vragen om ook dit jaar opnieuw de internationale kaart te trekken. Vooral de unieke locatie en de vriendelijkheid van de supporters viel bij de internationale spelers in de smaak. In gesprekken met de Stad Leuven en Volley Belgium bleek al snel dat zij ook enthousiast waren om er opnieuw voor te gaan, waarna we als club natuurlijk ook niet meer lang getwijfeld hebben.”

Met het internationaal toernooi van 21 tot 24 juli als slotstuk zal Leuven Beach ook dit jaar bijna twee weken duren. Johan Geleyns, Schepen van Sport van Leuven: “Leuven Beach is in al die jaren uitgegroeid tot een van de grootste zomerevents van onze stad. Jaar na jaar werd Leuven Beach groter en genereerde het meer aandacht in binnen- en buitenland. Ook voor de Leuvenaars is Leuven Beach telkens een feest waarbij veel te zien en te beleven is dankzij de sportieve en gezinsvriendelijke randanimatie. Daarom investeren we als stad graag in dit evenement om zo onze naam als beste Europese sportstad verder waar te maken.”

Ook de Belgische volleybalfederatie, Volley Belgium, is in haar nopjes. Dries Koekelkoren, vorig jaar nog winnaar van het internationaal toernooi in Leuven en nu Beach-coördinator bij Volley Vlaanderen: “Dit is heel mooi voor het Belgische volleybal. Dit geeft iedereen de kans om internationale toptalenten van over de hele wereld aan het werk te zien op de prachtige site van Leuven. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld spelers van de VS, maar ook van Japan. Het is geweldig dat iedereen op deze manier kennis kan maken met het spectaculaire beachvolleybal.”

Het volledige programma van Leuven Beach wordt later bekend gemaakt.

Deel dit bericht