Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Vanwege de stijgende coronacijfers zijn de Covid-maatregelen opnieuw bijgestuurd. Samengevat houdt dit in dat er tijdens het sporten zelf geen beperkende maatregelen gelden. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor publieke ruimtes (m.n. mondmaskerplicht) en met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur.

Voor alle huidige maatregelen verwijzen we door naar het basisprotocol sport en corona en naar de website van Sport Vlaanderen. Neem deze goed door. Hieronder geven we al een kort overzicht van de belangrijkste maatregelen.

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen die een sportaccommodatie betreed.
  • Het mondmasker mag enkel tijdens het sport worden afgezet. Voor trainers, coaches en wisselspelers wordt het dragen van mondmaskers sterk aangeraden, maar is dit niet verplicht.
  • Toeschouwers mogen het mondmasker afzetten indien ze neerzitten in de tribune én met niet meer dan 200 toeschouwers indoor (400 outdoor) aanwezig zijn. Er moet dan ook geen afstand bewaard worden.
  • Rechtstaande toeschouwers moeten altijd een mondmasker dragen tenzij er met een CST gewerkt wordt.
  • Indien er meer dan 200 toeschouwers indoor aanwezig zijn (400 outdoor) vervalt de mondmaskerplicht en de afstandsregel enkel wanneer er met een CST gewerkt wordt voor de toeschouwers in de tribune.
  • Wanneer je je verplaatst in de sportaccommodatie (bijvoorbeeld naar toilet of de cafetaria) is een mondmasker altijd verplicht.

CO2-meters

In al onze sportaccommodaties zijn ondertussen de CO2-meters geplaatst in de ruimtes die hiertoe verplicht zijn.

Deel dit bericht