Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Leuven mag zich zowel Europese Sportstad als Europese Innovatiehoofdstad noemen. Die prestigieuze titels dankt het aan de inspanningen van vele inwoners en instellingen. Vanmiddag werd het boek Leuven Loopt Voorop van auteur Sven Massart voorgesteld, met daarin 20 portretten van inspirerende mensen en organisaties die van Leuven een échte sportinnovator maken.

Sport en innovatie vinden elkaar steeds meer in Leuven. Met de twee veroverde titels – Europese Sportstad 2021 en Europese Innovatiehoofdstad – was dit jaar het uitgelezen moment om dit in de verf te zetten. “En dat doen we in de vorm van een boek, dat in opdracht van de stad geschreven werd door Leuvenaar Sven Massart”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “Het resultaat mag er zijn! Stuk voor stuk zijn het boeiende portretten en inspirerende verhalen waarbij sport en innovatie elkaar ontmoeten.”

“Met twintig portretten in dit boek schets ik een beeld van de brede waaier aan inspirerende mensen en organisaties die van Leuven een échte sportinnovator maken”, legt Sven Massart uit. “Van wetenschappers tot sociale organisaties en van ingenieurs tot jonge mensen met sportieve dromen. Verschillende verhalen maar met één rode draad: passie. Een passie die hen allemaal drijft om van leuke ideeën tot concrete realisaties te komen, met de gedrevenheid van een echte sporter.”

Wie het boek wil kopen, kan dat rechtstreeks bij auteur Sven Massart via sven@wilmasport.com.

Deel dit bericht