Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Vanaf woensdag 9 juni 2021 treden de nieuwe, versoepelde coronamaatregelen in werking. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste versoepelingen voor de sportsector.

Sportactiviteiten en -wedstrijden

 • Sportactiviteiten in georganiseerd verband zijn indoor toegestaan in groepen van max. 50 personen en outdoor in groepen van max. 100 personen. Contact is toegelaten indien noodzakelijk door de aard van de sport.
 • Indoor gelden nog steeds strikte densiteitsregels.
  • Voor personen jonger dan 12 jaar is één sporter per 10m² toegestaan. Concreet betekent dit 60 personen per unit/basketbalveld.
  • Voor personen ouder dan 12 jaar is één sporter per 30m² toegestaan. Concreet betekent dit 20 personen per unit/basketbalveld.
  • Voor sporten die binnen een afgebakende zone georganiseerd worden, gelden ook de densiteitsregels van één sporter per 10m². Voorbeelden hiervan zijn toestelturnen, bepaalde dansvormen, yoga, een fitnesscentrum met fitnesstoestellen, …
 • Sportactiviteiten in niet-georganiseerd verband zijn toegestaan in groepen van max. 10 personen, volgens de regels van het samenscholingsverbod. Binnen deze groep moet je dus afstand houden tijdens het sporten. Als de groep uit max. 4 personen bestaat mag je afwijken van de afstandsregels en is contact tijdens het sporten toegestaan.
 • Amateurwedstrijden zijn opnieuw toegestaan. Ook hier gelden de maximumaantallen van 50 personen indoor en 100 personen outdoor.
 • Bij trainingen en reguliere wedstrijden is max. 1 persoon publiek toegelaten per persoon indien de deelnemers minderjarig, hulpbehoevend of G-sporters zijn.

Kleedkamers en cafetaria’s

 • Kleedkamers en douches blijven gesloten. Enkel voor scholen, sportkampen, prof- en topsport is kleedkamergebruik toegestaan.
 • Cafetaria’s mogen opnieuw binnen klanten ontvangen (volgens de regels van de horeca) en zijn verplicht om een CO2-meter te gebruiken.

Sportkampen en evenementen

 • Sportkampen mogen georganiseerd worden voor groepen van max. 50 deelnemers. Vanaf 25 juni wordt de groep uitgebreid naar max. 100 deelnemers.
 • Overnachtingen zijn toegestaan vanaf 25 juni 2021.
 • Kleedkamergebruik is toegestaan tijdens de kampuren.
 • Evenementen mogen outdoor georganiseerd worden voor max. 400 personen (staand of zittend), indoor voor max. 200 personen of 75% van de zaalcapaciteit (zittend). Het dragen van een mondmasker en het houden van voldoende afstand is steeds verplicht.

Zwembaden en fitnesscentra

 • De recreatiezones van zwembaden mogen opnieuw open. De algemene densiteitsregels van het zwembad blijven wel gelden (1 persoon per 10m²), met uitzondering voor scholen. Dit houdt in dat je met maximum 6 personen per baan in zwembad Kessel-Lo kan zwemmen en met maximum 8 personen per baan in de zwembaden van Sportoase. Dit geldt voor sportactiviteiten in georganiseerd en niet-georganiseerd verband, en voor alle leeftijden.
 • Fitnesscentra mogen opnieuw open en zijn verplicht om een CO2-meter te gebruiken.

Reservaties

Indien je openstaande reservaties t.e.m. 30 juni wil wijzigen of nieuwe reservaties wil aanvragen, dan kan dit via sportbeheer@leuven.be.

Had je jouw club-/schoolwerking nog niet opgestart en wens je dit nu wel te doen volgens de geldende maatregelen? Vraag dan zeker meteen een nieuwe reservatie aan via sportbeheer@leuven.be. Deze reservaties zijn pas definitief na bevestiging van sportbeheer, zodat er zeker personeel aanwezig is in de aangevraagde sportaccommodatie.

Overzicht maatregelen

Een overzicht van de algemene coronamaatregelen die van kracht zijn in Leuven vind je op de stadswebsite.

Binnenkort worden de coronamaatregelen verder versoepeld (onder voorbehoud van gunstige coronacijfers en eventuele wijzingen in de federale richtlijnen). Vanaf 1 juli 2021 zouden de resterende beperkingen voor sportactiviteiten opgeheven worden en zouden de limieten voor publiek verruimd worden (indoor max. 2.000 personen of 80% van de zaalcapaciteit, outdoor max. 2.500 personen). Van zodra mogelijk communiceren we hierover.

Deel dit bericht