Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Van 14 tot 18 juli zakken topbeachvolleyballers van over de hele wereld af naar het Ladeuzeplein in Leuven voor een internationaal beachtoernooi tijdens Leuven Beach. Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, Volley Belgium en de stad Leuven slaan daarvoor de handen in elkaar. Een uniek moment om beachvolleybal van het hoogste niveau in eigen land te kunnen zien, want het is nog maar de tweede keer dat een toernooi van dit niveau in België georganiseerd wordt.

Het internationaal toernooi zal deel uitmaken van de 16e van Leuven Beach, een organisatie van volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven. Daardoor zal Leuven Beach uitzonderlijk niet zes, maar twaalf dagen duren, van 14 tot en met 25 juli. “Na het internationale toernooi is er namelijk ook tijd voor andere sport- en beach-evenementen en de manche van het Belgische kampioenschap beachvolley,” zegt Danny Rens, verantwoordelijk organisator bij de Lizards. “Dat zorgt voor een extra grote organisatie dit jaar, ook omdat we tijdens het internationale toernooi voldoende randanimatie en avondactiviteiten willen voorzien. Achter de schermen werken we hier al enkele jaren in alle stilte aan, dus we zijn verheugd dat het eindelijk zover is.”

Ook voorzitter Jef Laboulle is in de wolken: “Dat de FIVB, de internationale volleybalbond, ons deze organisatie toevertrouwt, is een bevestiging van hoe we de afgelopen jaren Leuven Beach hebben uitgebouwd naar een indrukwekkend, kwalitatief-hoogstaand beachevent in het historische centrum van Leuven. Dat we dit kunnen doen nadat onze editie vorig jaar niet kon doorgaan, maakt het extra speciaal. Zo kunnen we de verloren editie goedmaken, en onze belofte om er de beste zomer ooit van te maken extra kracht bijzetten.”

Topevenement in een prachtig kader

Nationale topbeachers Dries Koekelkoren en Tom van Walle delen het enthousiasme van de Lizards. Als ambassadeurs van het internationale toernooi en Leuven Beach zien ze dit als een uitstekende mogelijkheid om het beachvolley in België verder te promoten. Koekelkoren & van Walle: “Leuven is een manche met een lange traditie in het Belgisch Beachvolleybal. Wij kwamen hier als team zelf steeds graag spelen. Professionele organisatie, een prachtige locatie en daarbovenop meestal goed weer. Dat dit team een1-sterren-toernooi mag organiseren, verbaast ons niet. Deze toernooiorganisatie is een opsteker voor het Belgische beachvolleybal.”

Ook Volley Belgium wijst erop dat het een unieke kans is om beachvolley van dit niveau in eigen land te zien, want het is nog maar de tweede keer dat dit soort toernooi in België georganiseerd zal worden. Volley Belgium: “Naast onze indoor zeer kwalitatieve events zetten we met dit 1-sterren-toernooi opnieuw stappen in het organiseren van internationale beachvolleytoernooien. Het Ladeuzeplein is een zeer mooie locatie en de aanwezige teams zullen hun ogen de kost geven in deze bruisende stad. Al onze organisatoren doen hard hun best om van de Belgian Beachvolley tour een succes te maken. We hebben er dus alle vertrouwen in dat het organisatieteam van Leuven Beach samen met ons een topevenement zal afleveren, zoals we al jaren van hen gewoon zijn.”

Europese sportstad

Net als elk jaar kan Leuven Beach ook dit jaar rekenen op de steun van de stad Leuven. Het stadsbestuur ziet het internationale toernooi graag neerstrijken op het Ladeuzeplein. Schepen van sport Johan Geleyns: “Met onze verkiezing tot Europese Sportstad in 2021 zetten we uitdrukkelijk onze internationale ambities in de verf. Op nationaal vlak zijn we al top wat betreft sportende inwoners en infrastructuur, en het is tijd dat we dat nog meer uitdragen naar de buitenwereld. Onze goed geleide en goed presterende sportclubs helpen ons hierbij. Dankzij onze samenwerking met Lizards Lubbeek-Leuven kunnen we, twee maanden voor het WK Wielrennen, ook in het beachvolleybal de internationale top aan het werk zien in Leuven. Ik hoop dan ook dat iedereen deze zomer de weg naar Leuven vindt en we samen kunnen genieten van topsport in een topstad.“

Deel dit bericht