Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Leuven is een echte fietsstad. Om dat extra in de verf te zetten heeft stad Leuven een unieke wieleroutfit laten ontwerpen, door Leuvens ontwerpster Lotte Martens. De outfit is een echt collectors item en is maar in beperkte oplage beschikbaar.

Iedere week trekken duizenden recreatieve fietsers de baan op om hun kilometers te malen. Wieleramateurs kunnen dat binnenkort in een unieke wieleroutfit die de stad Leuven liet ontwerpen (je vindt de designs onderaan dit bericht).

Collectors item

“Ik ben natuurlijk fier dat we deze Leuvense wieleroutfit kunnen voorstellen aan alle sport- en wielerliefhebbers”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “De outfit wordt echt een uniek verzamelstuk, want de oplage is niet zo groot. Fans die dit collectors item willen bemachtigen, plaatsen dus best snel hun bestelling. Ik kijk er alvast naar uit om het mijne aan te kopen en om er mijn eerste fietstochtje in gepaste outfit mee te maken! Want de eerste challenge van TeamLeuvenFietst heb ik nog in een gewone outfit afgewerkt. Binnenkort kan ik de challenges voltooien in onze nieuwe prachtige tenue, wat ongetwijfeld voor een extra boost zal zorgen.”

Op en top Leuvens

“Als schepen van handel wil ik trouwens ook de ontwerper van deze outfit in de verf zetten, want Lotte Martens was als lokale textielontwerper ook een van de tien laureaten voor Ambacht In De Kijker, vorig jaar. Dit is dus op alle vlakken een Leuvense wieleroutfit en daar mogen we als stad terecht fier op zijn”, aldus Johan Geleyns

“Textiel ontwerpen en ontwikkelen is de basis van mijn bedrijf en vult mijn dagen”, vertelt ontwerpster Lotte Martens. “Maar als ik ruimte heb voor ontspanning, vind je me op twee wielen in Leuven en omstreken. Een fietsoutfit ontwerpen combineert dus twee van mijn passies! Een fietsoutfit is functioneel maar doorgaans niet zo heel mooi. Ik vond het tof om een print te ontwikkelen waar je wel graag mee door de straten rijdt.”

Leuven in de spotlight

De wieleroufit is een samenwerking tussen de Leuvense sportdienst en vzw Leuvenement. “Met Leuvenement werken we maar wat graag mee aan de wieleroutfit”, zegt schepen van evenementen Denise Vandevoort. “Als dochter van een fietsenmaker zit fietsen in mijn bloed. Thuis leerden we fietsen voor we leerden lopen. Met vader gingen we regelmatig naar de koers kijken en Eddy Merckx was onze favoriet! In de jaren 80 en 90 fietste ik o.a. in de Alpen. En ook nu nog doe ik alle verplaatsingen met de fiets. Binnenkort dus in deze nieuwe outfit.”

Vanaf vandaag te koop

De bestellingen werden tijdelijk stopgezet. Vanaf dinsdag 13 april kan je opnieuw een bestelling plaatsen.

Sport- en fietsliefhebbers kunnen de wieleroutfit vanaf vandaag bestellen via www.leuven.be/wieleroutfit. De prijs bedraagt 85 euro voor een complete outfit: een truitje met korte mouwen en een korte broek met bretellen. Er zijn ook kindermaten beschikbaar.
Bestellen kan t.e.m. maandag 26 april 2021. In juni kunnen kopers hun outfit afhalen in het stadskantoor.

KU Leuven onderzoekt impact WK

Niet alleen komt het WK Wielrennen dit jaar naar Leuven, de stad draagt in 2021 ook de titel van Europese Sportstad. In samenwerking met KU Leuven onderzoekt de stad de impact hiervan op haar inwoners. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten: https://www.leuven.be/bevraging-sportevenementen.

Wielertruitje mannen

Image

Wielertruitje vrouwen

Image

Wielerbroek mannen & vrouwen

Image

Deel dit bericht