Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

In deze periode stomen normaal meer dan 6.000 looplustigen zich klaar voor de traditionele Eindejaarscorrida door Leuven. Door de coronamaatregelen is de Corrida in zijn gebruikelijke vorm echter niet mogelijk. Maar stad Leuven zorgt voor een alternatief: een digitale Corrida via de sportapp Strava met kans op mooie prijzen voor de deelnemers.

“Al 22 jaar is het een echte Leuvense traditie om het jaar samen sportief af te sluiten”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Ieder jaar opnieuw vinden zo’n 6.000 sportievelingen de weg naar het stadscentrum voor de gezelligste eindejaarsloop van het land. Dit jaar gooit corona helaas roet in het eten. Jammer, want de Corrida had een mooie start kunnen zijn van ons Europees sportjaar.”

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]TeamLeuven op Strava[/cmsmasters_heading]

De Leuvense sportdienst bleef niet bij de pakken zitten en werkte een alternatieve Eindejaarscorrida uit om zo Leuvenaars toch een sportief eindejaar te laten beleven. Schepen Geleyns legt uit: “We organiseren van zaterdag 26 december tot en met zaterdag 2 januari de eerste digitale Corrida. Deelnemers maken zich op Strava gratis lid van de club TeamLeuven en lopen dan in hun eigen buurt de traditionele afstanden van 4, 8 of 12 km. Afstanden die ze registreren in het clubevenement ‘Digitale corrida 2020’ op Strava worden vanzelf toegevoegd aan de activiteit.”

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Blijven bewegen in coronatijd[/cmsmasters_heading]

“We hopen dat zoveel mogelijk Leuvenaars zullen deelnemen en elkaar zullen motiveren. Zo tonen we dat we een sportieve stad zijn, ook in coronatijden. Het zou fantastisch zijn mochten we evenveel kilometers kunnen lopen als vorig jaar tijdens de echte Eindejaarscorrida. Dat waren toen zo’n 50.000 km. Een pittig streefdoel dus, maar we durven de lat hoog te leggen.”

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Prijzen[/cmsmasters_heading]

Wie deelneemt aan de digitale Corrida maakt bovendien kans op een mooie prijs. “Per afstand verloten we drie waardebonnen van € 100 om sportmateriaal te kopen bij een lokale handelaar. Ook wie de mooiste tekening loopt, mag zich aan zo’n waardebon verwachten.”

Deel dit bericht