Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Afgelopen vrijdag heeft het Overlegcomité beslist dat zwembaden opnieuw de deuren mogen openen. Dat geldt niet voor subtropische zwembaden. Alle andere maatregelen in de sportsector die eerder aangekondigd werden en van kracht waren tot 13 december, werden verlengd tot t.e.m. 15 januari 2020.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Zwembaden[/cmsmasters_heading]

Vanaf dinsdag 1 december 2020 zijn sporters weer welkom in het zwembad van Sportoase Philipssite en Sportoase Wilsele-Putkapel. De recreatiezones van de zwembaden blijven gesloten, behalve in Sportoase Wilsele-Putkapel (vanaf maandag 7  december 2020).
Vanaf vrijdag 11 december 2020 zal ook het zwembad van Kessel-Lo opnieuw toegankelijk zijn. Daar worden momenteel nog werken uitgevoerd, waardoor meteen openen niet mogelijk is.

De zwembaden zijn open voor:

 • Verenigingen die sportactiviteiten organiseren voor leden tot en met 12 jaar.
 • Verenigingen die sportactiviteiten organiseren voor leden boven de 12 jaar, met maximum 4 personen (inclusief lesgever/begeleider) en met steeds 1,5 meter afstand tussen elkaar.
 • Scholen die sportactiviteiten organiseren voor leerlingen van het basisonderwijs.
 • Individuele zwemmers op afspraak en registratie.
 • Professionele sporten en competities, na goedkeuring door de bevoegde minister. Er wordt geen publiek toegelaten.
 • Topsport, na goedkeuring van de sportfederatie en mits toestemming van de stad. Er wordt geen publiek toegelaten.

Het aantal zwemmers wordt opnieuw beperkt tot 1 zwemmer per 10m².
De kleedkamers en douches van de zwembaden zijn open, maar er geldt een circulatieplan en de douchetijd wordt beperkt.

Zwembaden die niet in beheer van stad Leuven zijn mogen de deuren ook opnieuw openen. Verenigingen die zwemactiviteiten willen organiseren dienen hiervoor toelating aan te vragen via sportbeheer@leuven.be.

Let op: Alle zwembadreservaties t.e.m. 15 januari 2021 worden automatisch geannuleerd door de sportdienst vanwege het laatst gepubliceerde ministerieel besluit. Start jij je clubwerking binnen dit kader graag terug op? Vraag dan zeker meteen een nieuwe reservatie aan via ProSport of via sportbeheer@leuven.be. Deze reservaties zijn pas definitief na bevestiging van sportbeheer, zodat er zeker personeel aanwezig is in de aangevraagde sportaccommodatie.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Overige maatregelen ongewijzigd[/cmsmasters_heading]

Alle andere maatregelen blijven nog steeds van kracht:

 • Accommodaties die niet in beheer van stad Leuven zijn mogen de deuren ook opnieuw openen voor sportactiviteiten voor kinderen t.e.m. 12 jaar, maar dienen hiervoor toelating aan te vragen via sportbeheer@leuven.be.
 • Indoor sportactiviteiten zijn verboden voor iedereen boven 12 jaar.
 • Professionele sporten en competities, na goedkeuring door de bevoegde minister. Er wordt geen publiek toegelaten en kleedkamers blijven dicht, tenzij er voldoende testing gebeurt en er geen positieve testing is vastgesteld.
 • Indoor topsportactiviteiten tot en met 12 jaar zijn toegelaten na voorleggen goedkeuring van de federatie en mits toestemming van de stad.
 • Indoor topsportactiviteiten voor iedereen boven 12 jaar zijn toegelaten wanneer hier competitie aan verbonden is en na het voorleggen van de goedkeuring van de federatie en mits toestemming van de stad. Er wordt geen publiek toegelaten en kleedkamers blijven dicht.
 • Outdoor sportactiviteiten zijn in niet-georganiseerd verband toegelaten voor iedereen, maar:
  • enkel met personen waarmee je samenwoont, eventueel uitgebreid met één toegelaten nauw contact. In deze context is contact dus toegestaan.
  • met maximum 4 personen in totaal wanneer deze personen niet tot je huishouden behoren. In deze context wordt steeds 1,5 meter afstand gehouden van elkaar.
 •  Bij amateurcompetities tot en met 12 jaar wordt 1 toeschouwer per kind toegelaten. Toeschouwers moeten nog steeds ten allen tijde 1,5 meter afstand bewaren en een mondmasker dragen, zowel indoor als outdoor. We raden wel aan om het aantal toeschouwers zoveel mogelijk te beperken.
 • Amateurcompetities boven de 12 jaar zijn opgeschort.
 • Bij trainingen wordt geen publiek toegelaten (tenzij noodzakelijk om medische redenen bij begeleiding van kinderen of personen met een beperking). We vragen ouders die hun kinderen afzetten voor een training om de sportaccommodatie niet te betreden.
 • Het dragen van een mondmasker in openbare gebouwen zoals sportaccommodaties blijft verplicht, behalve tijdens het sporten.
 • Kleedkamers blijven gesloten. Thuis omkleden is dus de boodschap. Voor scholen geldt een uitzondering: zij mogen wel gebruikmaken van kleedkamers tijdens de schooluren. Per kleedkamer worden maximaal 6 leerlingen tegelijkertijd toegelaten, tenzij anders vermeld.
 • Er blijft een registratieplicht voor sporters, toeschouwers en bezoekers van sportaccommodaties.
 • Alle sportkantines zijn gesloten, drankautomaten mogen open en gevuld blijven.

Alle bovenstaande maatregelen blijven van kracht tot en met 15 januari 2021. Dit heeft tot gevolg dat de automatische annulatie van openstaande reservaties verlengd wordt van 13 december 2020 t.e.m. 15 januari 2021. Start jij je clubwerking binnen dit kader graag terug op of wens je de reeds gestarte clubwerking verder te zetten na 13 december? Vraag dan zeker meteen een nieuwe reservatie aan via ProSport of via sportbeheer@leuven.be. Deze reservaties zijn pas definitief na bevestiging van sportbeheer, zodat er zeker personeel aanwezig is in de aangevraagde sportaccommodatie.

Raadpleeg zeker ook jouw sportfederatie of sportbond om na te gaan of er naast bovenstaande maatregelen nog extra maatregelen van kracht zijn.

Deel dit bericht