Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

De cijfers van het aantal coronabesmettingen stijgt de laatste weken aanzienlijk. Om het aantal besmettingen te laten dalen worden vanaf maandag 12 oktober de kleedkamers van alle stedelijke sportaccommodaties, inclusief Sportoase en schoolsportinfrastructuur die naschools verhuurd wordt, gesloten. Voor de zwembaden geldt een uitzondering.

Kleedkamers zijn mogelijkse broeihaarden van coronabesmettingen. Daarom heeft stad Leuven beslist om het gebruik van kleedkamers niet meer toe te laten. Enkel in de zwembaden mag je de kleedkamers nog kort gebruiken. Trek op voorhand wel je zwemkledij al aan.

Sinds 9 oktober zijn er nieuwe maatregelen van kracht vanuit de federale regering. Voor sporten in georganiseerd verband is er niets veranderd, voor sporten in niet-georganiseerd verband wél.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Sporten in georganiseerd verband[/cmsmasters_heading]

Voor sporten in georganiseerd verband is er voorlopig niets veranderd. Als je de gedragscodes en protocollen volgt, mag je in georganiseerd verband sporten:

 • met contact
 • in een groep van maximum 50 personen
 • als er steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig is
 • als je je handen voor en na het sporten wast en het gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten schoonmaakt

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Sporten in niet-georganiseerd verband[/cmsmasters_heading]

Sporten in niet-georganiseerd verband mag:

 • met je eigen 3 nauwe contacten (kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend).
 • OF met maximaal 3 andere personen zonder contact. Met hen respecteer je dan ook de afstands- en hygiënerichtlijnen.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Overige maatregelen[/cmsmasters_heading]

Onderstaande maatregelen zijn voorlopig niet veranderd en blijven dus gelden:

 • Draag een mondmasker in sportaccommodaties, behalve tijdens het sporten
 • Respecteer de 1,5 m afstandsregel, behalve tijdens het sporten
 • Registreer jezelf bij het betreden van een sportaccommodatie (scan de QR-code aan de ingang) of bij deelname aan een sportactiviteit.
 • Zet je kinderen af aan de ingang van een accommodatie en ga zelf niet binnen als dit niet noodzakelijk is
 • Toeschouwers zijn toegelaten bij sportactiviteiten en -wedstrijden. Indoor worden maximum 200 toeschouwers toegelaten, outdoor zijn dat er maximum 400. Wel vragen we om het aantal toeschouwers zoveel mogelijk te beperken.

 

Deel dit bericht