Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

De stad Leuven en Daring Club Leuven Atletiek organiseerden zaterdagavond het Leuvense Polsstokgala in de AtletiekArena Gaston Roelants in Kessel-Lo. Het polsstokgala maakt normaal, samen met de Leuven Night Run, deel uit van de jaarlijkse Tofsportnacht, maar die werd door corona uitgesteld naar 2021. Voor het polsstokgala werd een oplossing gevonden om het event coronaveilig te laten plaatsvinden. Tijdens deze sportavond werden ook enkele Leuvense sportkampioenen van 2019 in de bloemetjes gezet.

De jaarlijkse kampioenenviering die dit jaar normaal gezien in maart werd georganiseerd, kon door corona niet plaatsvinden. De stad wilde de kampioenen echter niet vergeten en daarom werden de trofee voor sportverdienste (individueel en ploeg), de trofee voor beloftevolle jongere en de ROB-publieksprijs voor prestaties geleverd tijdens het sportjaar 2019 dit weekend uitgereikt door schepen van sport, Johan Geleyns. “Ook in 2019 hebben heel wat Leuvense sporters fantastische prestaties geleverd en het zou jammer zijn om hen door corona niet de verdiende aandacht te schenken. Ik ben dan ook ontzettend blij dat onze sportdienst er samen met DCLA in geslaagd is om deze avond op poten te zetten.”[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]15731|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2020/09/DSC_0575_site-580×360.jpg|project-thumb[/cmsmasters_image]

•Trofee voor sportverdienste (individueel): Ben Broeders (polsstokspringer, DCLA)
•Trofee voor sportverdienste (ploeg): Siemen Geris, Ewoud Parmentier, Wout Debroyer en Kobe Hermans (4x1500m, DCLA)
•Trofee voor beloftevolle jongere: Elien Vekemans (polsstokspringster, DCLA)
•ROB-publieksprijs: Lukas Bosmans (triatleet, TD Leuven)

Na de uitreiking van de trofeeën stond er nog topsport van de hoogste plank op het programma met een herencompetitie polsstokspringen. De bekendste deelnemer was uiteraard Ben Broeders, de Leuvense medaillehoop op de volgende Olympische Spelen. Verder namen ook enkele lokale talenten deel, zoals Frederik Ausloos en Thomas van Nuffelen en buitenlandse toppers als Raphael Holzdeppe (ex-wereldkampioen) en Menno Vloon. Uiteindelijk kroonde Raphael Holzdeppe zich tot winnaar met een sprong over 5 meter 51. Eerder op de dag won Ria Möllers al de vrouwencompetitie met 4 meter 21.

Door de coronamaatregelen kon de organisatie slechts 200 vooraf ingeschreven toeschouwers toelaten in de atletiekarena. Wie er niet bij kon zijn, kon het evenement rechtstreeks volgen via het Tofsport YouTube-kanaal.

Deel dit bericht