Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

De drie gemeenschappen in ons land hebben samen met de sportsector een akkoord bereikt over de invulling van de kleurcodes in de sport. Elke kleurcode staat voor een ander scenario, waarbij verschillende maatregelen van kracht zijn. Zo kan er snel geschakeld worden wanneer de situatie opnieuw verbeterd of verslechterd. Momenteel geldt overal code geel.

Er zijn vier kleurcodes: groen (nul risico), geel (laag risico), oranje (matig risico) en rood (hoog risico). Aan elke kleurcode zijn duidelijke voorschriften verbonden en ze maken o.a. een onderscheid tussen kinderen tot en met 12 jaar en de +12-jarigen. Zo kan er telkens iets meer ruimte worden gegeven aan jonge sporters.

Op dit moment geldt voor sportactiviteiten overal code geel, wat onder meer betekent dat er contact mogelijk is tussen sportbubbels. Kleedkamers en kantines zijn geopend volgens duidelijke richtlijnen, en publiek is toegelaten, conform de bepalingen daarover in het ministerieel besluit en de geldende lokale richtlijnen.

Wanneer bijvoorbeeld code oranje wordt afgekondigd, dan is er geen publiek meer toegelaten bij indoor sportactiviteiten en sluiten ook de gedeelde kleedkamers en douches (behalve die in zwembaden).

Bekijk hier alle info over de verschillende kleurcodes

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Publiek toegelaten vanaf 1 september[/cmsmasters_heading]

Federaal werd dit al eerder toegestaan, maar vanaf 1 september is het ook in de Leuvense sportaccommodaties toegestaan om publiek toe te laten bij sporttrainingen en -wedstrijden. Wel moeten de afstandsregels nog steeds gevolgd worden, zeker tussen twee of meer verschillende bubbels. Toeschouwers moeten steeds plaats nemen op zitplaatsen en dragen altijd een mondmasker.

  • Trainingen*: max. 1 toeschouwer per sporter
  • Wedstrijden*: indoor max. 200 toeschouwers, outdoor max. 400 toeschouwers

* De maximumcapaciteit van het aantal toeschouwers is verschillend per accommodatie. Als sportvereniging vul je de capaciteit in op basis van het aantal aanwezige zitplaatsen en het naleven van de afstandsmaatregel. Richtlijnen van de medewerkers ter plaatse moeten ten allen tijde opgevolgd worden.

Toeschouwers zijn NIET toegelaten in volgende accommodaties:

  • Zaaltjes Sportcomplex Kessel-Lo
  • Zwembad Kessel-Lo
  • Turnzaal Sportschuur Wilsele
  • Polyvalente zaal sporthal Wilsele-centrum
  • Turnzaal sporthal Heverlee
  • Danszaal en vechtsportzaal ’t Celestijntje (maar wel mogelijk in de lounge)

Deel dit bericht