Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

In de stedelijke sporthal in de Rijschoolstraat werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe aangepaste sportvloer. Volgens schepen van sport Johan Geleyns zal deze vlakelastische vloer de veiligheid en het comfort voor de sporters aanzienlijk verbeteren.

Nadat eind 2019 de voorgevel van de Rijschool in Leuven al een opknapbeurt kreeg, is nu ook de binnenkant onder handen genomen. Dat was nodig. De vloer in polybeton had haar beste tijd gehad. Het laagje polyurethaan kwam los, de toplaag vertoonde veel krassen en de belijning was op vele plekken afgesleten.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Comfortabeler en gezonder[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]15663|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2020/08/DSC_0455_site-580×420.jpg|event-thumb[/cmsmasters_image]

Daarom werd de bestaande vloer van polybeton vervangen door een vlakelastische vloer met een polyurethaan toplaag. Schepen van sport Johan Geleyns ziet hierin belangrijke voordelen: “Een vlakelastische vloer dempt meer en zorgt er dus voor dat sporten comfortabeler én gezonder kan. Het risico op kwetsuren is merkelijk kleiner met dit type vloer. Bovendien is er een lagere belasting voor spieren en gewrichten, wat ook een positief effect heeft op de gezondheid van sporters, ook lang na de inspanning.”

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Voor alle gebruikers[/cmsmasters_heading]

De grootste gebruiker van sporthal Rijschool zijn de Leuven Chiefs Inline Hockey Club. Zij maken ongeveer een vierde van de openingsuren gebruik van de zaal. Daarnaast wordt de zaal gebruikt door zaalvoetbal- en volleybalclubs. Scholen komen er sporten en ook de naschoolse sport en buurtsport zijn vaste gebruikers.

Het was dan ook zaak om met al de noden en wensen van al deze verschillende gebruikers zo veel mogelijk rekening te houden. Er kwam overleg in maart 2019 en er was er een studiereis naar Den Haag om een vlakelastische sportvloer te gaan testen. “Ik ben zeer blij met van het engagement van alle betrokkenen. De vlakelastische vloer werd de keuze waar iedereen zich in kon vinden.”, aldus schepen Geleyns. “Met deze specifieke sportvloer in sporthal Rijschool maken we sporten in Leuven nog gezonder, veiliger én comfortabeler.”

Deel dit bericht