Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Deze zomer zullen er geen grootschalige sportieve evenementen plaatsvinden in Leuven. Dit is een gevolg van COVID-19 en alle maatregelen die de overheden treffen om het virus in te dijken. Grote kleppers als Leuven Beachvolley, de Tofsportnacht en de Grote Prijs Jef Scherens werden definitief geannuleerd.

“Het is heel jammer dat we de Leuvenaar deze zomer geen grote (sport)evenementen kunnen aanbieden”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “We volgen de federale richtlijnen nauwgezet op, met deze beslissing tot gevolg. Leuven Beachvolley, de Tofsportnacht en de Grote Prijs Jef Scherens lokken duizenden sporters en toeschouwers naar het stadscentrum. Dat is deze zomer helaas niet aan de orde.” Eerder werden ook andere sportevenementen, zoals de Meeting voor Mon en het internationale rolstoeltennistornooi Flanders 25, geannuleerd.

De tiende editie van de Tofsportnacht wordt verplaatst naar de zomer van 2021. De Hagelandse Running Club kijkt er alvast reikhalzend naar uit. Zij organiseren samen met de sportdienst, de Leuven Night Run als onderdeel van de Tofsportnacht. “We hadden zoals ieder jaar heel wat leuke ideeën voor het vernieuwde parcours van de Leuven Night Run, dat ieder jaar grotendeels anders is dan het jaar voordien”, zegt Kris Haesaert. “Die ideeën gooien we niet in de vuilnisbak, maar nemen we mee naar volgend jaar. Hopelijk kunnen we dan een fantastische jubileumeditie organiseren.”

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Zorgzaam en veilig sporten[/cmsmasters_heading]

Toch is er ook goed nieuws. “Sinds vorige week mogen sportclubs en verenigingen hun bestaande aanbod aan lessen en trainingen hervatten in openlucht”, zegt schepen Geleyns. De stad stelt hiervoor haar openlucht sportaccommodaties, zoals voetbalterreinen, beachvolleybalvelden en multiterreinen, ter beschikking van de sportclubs. Tot maximaal 20 personen mogen nu onder begeleiding van een coach buiten aan sport doen. “Als we ons met z’n allen aan de maatregelen houden kunnen we deze zomer misschien toch nog enkele kleinschalige sportieve evenementen organiseren. We kijken tevens al uit naar een verdere versoepeling voor indoor sporten en vooral naar het sportseizoen 2020-2021”, besluit schepen Geleyns.

Deel dit bericht