Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Sinds 18 mei zijn de coronamaatregelen opnieuw versoepeld en mag er gesport worden met max. 20 personen in openlucht. Maar wie mag er allemaal sportactiviteiten organiseren voor een groep? Waar kunnen deze activiteiten plaatsvinden? En welke regels moeten gevolgd worden? Je ontdekt het hier. 

De stad roept alle sporters op om met deze versoepeling op een verantwoorde en veilige manier om te gaan. De Leuvenaars hebben tot op vandaag bewezen dat zij dit kunnen. Samen dragen we zo zorg voor onze stad en al haar inwoners.

De regel dat men mag gaan wandelen en fysieke activiteiten in open lucht die geen fysieke contacten impliceren, alleen of in gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen en/of in gezelschap van max. 2 dezelfde personen blijft nog steeds gelden.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Verenigingen mogen groepslessen organiseren[/cmsmasters_heading]

Nu mogen ook clubs en verenigingen sporttrainingen of lessen organiseren voor groepen van maximum 20 (inclusief een begeleider of toezichter) personen. Lees zeker eens de gedragscode voor trainers. Indien je geen sportclub of vereniging bent, mag je geen sportactiviteiten organiseren voor groepen en ben je nog steeds beperkt tot sporten met maximum 2 extra personen (steeds dezelfde).

De stad stelt al haar voetbalaccommodaties, beachvolleyterreinen en het multisportterrein ter beschikking van de clubs. Clubs die een sportterrein willen reserveren, kunnen contact opnemen met sportbeheer@leuven.be.

Heel wat verenigingen hebben ons laten weten dat zij graag sportlessen op het openbaar domein willen organiseren. We juichen dit ten zeerste toe maar roepen op om solidair te zijn onder mekaar en zich aan een aantal regels te houden:

 • Door een club of vereniging georganiseerd op regelmatige basis
 • Begeleid door trainer of meerderjarige toezichter die herkenbaar is en snel aanspreekbaar is voor de ordediensten of preventiediensten
 • Contactloze sporten
 • Trainingen en lessen
 • In georganiseerd verband
 • Geen wedstrijden of competitie
 • Max 20 personen (inclusief de trainer/toezichter)
 • Met respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon
 • Elektronisch versterkte muziek is niet toegestaan
 • Respect voor anderen
 • Niet op plaatsen waar het druk is
 • Oefen je sport uit op in een park of op een plein waar voldoende plaats is
 • Ben je met meerdere groepen aanwezig, probeer je dan zo goed mogelijk te organiseren zodat de andere groep niet gehinderd wordt en maak hier afspraken over
 • Laat zeker ook voldoende ruimte voor wandelaars, joggers en fietsers
 • Na de sportactiviteit mag men niet blijven hangen
 • Geen samenscholingen van meer dan 2 personen (geen toeschouwers dus)

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Speeltuinen en fitnesstoestellen blijven gesloten[/cmsmasters_heading]

Het skatepark aan de Philipssite en dat in Kessel-Lo zijn onder toezicht open van 12.00 tot 22.00 uur. We rekenen erop dat alle skaters zich aan deze openingsuren houden. Ook alle basketbalterreinen, voetbalveldjes/trapveldjes en ping-pongtafels zijn opnieuw toegankelijk. De outdoor fitnesstoestellen (fit-o-meter, Open Gym, barpark, beweegbanken) blijven nog gesloten.

Ook de speelterreinen mogen nog niet toegankelijk worden gesteld van de federale overheid. We bereiden ons intern volop voor om dit mogelijk te maken uit zorg voor kleinsten van zodra dat toegestaan wordt.

Alle sportcompetities blijven opgeschorst tot en met 31 juli 2020 en indoor sportaccommodaties blijven voorlopig gesloten t.e.m. 7 juni.

Deel dit bericht