Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Vanaf maandag 18 mei gelden nieuwe maatregelen voor de sportsector. Sportclubs mogen opnieuw trainingen organiseren in openlucht.

UPDATE 18 MEI

De Nationale Veiligheidsraad besliste om meer toe te laten op gebied van sport. Buiten sporten met maximaal twee vrienden of met mensen die onder hetzelfde dak wonen mocht al. Dat wordt nu uitgebreid naar georganiseerd sporten met maximaal 20 personen onder leiding van een coach en in openlucht. Ook hier moeten de deelnemers anderhalve meter afstand houden.

De stad zal haar outdoor sportaccommodaties opnieuw openstellen. Concreet gaat het om de voetbalterreinen, de beachterreinen aan sporthal Heverlee en het multisportterrein aan de hockeyvelden in Heverlee. Ook op de atletiekpiste mag weer getraind worden.

Of sporttrainingen en -lessen op het openbaar domein mogen doorgaan of enkel op de daarvoor voorziene terreinen, wordt nog onderzocht.

“Eindelijk kunnen we onze Leuvense sportclubs de kans bieden om hun werking opnieuw op te starten. Leuven is een sportieve stad en bewegen is het beste medicijn”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Vanaf maandag openen we opnieuw onze stedelijke sportvelden in openlucht, opdat de clubs er trainingen of lessen kunnen organiseren. Vanuit de stad treffen we de nodige maatregelen om dit alles in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. Al rekenen we natuurlijk ook op de verantwoordelijkheidszin van de sporters zelf. Want de gezondheid en veiligheid van iedereen staat nog altijd voorop, en het blijft belangrijk de maatregelen te respecteren.”

Alle sportcompetities blijven opgeschorst tot en met 31 juli 2020 en indoor sportaccommodaties blijven voorlopig gesloten t.e.m. 7 juni.

UPDATE 4 MEI

  • Fysieke sport- en beweegactiviteiten in openlucht zijn toegestaan met maximaal 2 personen (jezelf + 2) of bovenop de mensen met wie je samenwoont (jezelf + gezinsleden + 2).
  • De 2 personen waar je mee gaat sporten moeten steeds dezelfde zijn.
  • Social distancing is nog steeds een belangrijke voorwaarde. Houd voldoende afstand tijdens het sporten en vermijd contact met elkaar.
  • Je mag geen hinder veroorzaken voor andere mensen, bv. door te voetballen op een heel plein.
  • Je mag opnieuw de auto gebruiken om je te verplaatsen naar je sportactiviteit. Het moet wel een beperkte verplaatsing blijven.
  • Sport- en beweegactiviteiten zijn toegestaan voor de noodzakelijke duur om ze uit te oefenen. Nadien is terugkeer naar huis nog steeds verplicht.

De sportaccommodaties van de stad blijven gesloten, voorlopig tot en met 18 mei. Ook de stedelijke speeltuintjes en sportinstallaties (zoals de IPitup-beweegbanken, fit-o-meter, skatterreinen en barpark) op het openbaar domein blijven gesloten tot dan.

Gezamenlijke sportactiviteiten, -evenementen en -kampen zijn niet toegestaan t.e.m. 7 juni.

Meer informatie over de coronamaatregelen.

Deel dit bericht