Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]15096|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2020/03/cyclists-1782947_1920_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

De federale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, worden verlengd tot en met 3 mei. Alle sportaccommodaties en -faciliteiten blijven dus gesloten. Alle massa-evenementen worden afgelast tot en met 31 augustus. De komende dagen zal duidelijk worden wat verstaan wordt onder massa-evenementen.

Grote sportevenementen met publiek of een groot aantal deelnemers zullen niet kunnen plaatsvinden tot en met 31 augustus. Geen Leuven Night Run of polsstokgala op de Oude Markt dus deze zomer. Welke kleinere evenementen en activiteiten wel nog zullen kunnen doorgaan, zal de komende dagen en weken duidelijk worden.

Volgende sportevenementen werden reeds geannuleerd in mei:

 • Triatlon Leuven (17/05/2020)
 • Slotmoment Moving Neighbours (19/05/2020)
 • Move It! (20/05/2020)
 • Buurtvoetbaltornooi Bruineveld (20/05/2020)
 • BAR-CODE Movement Day (21/05/2020)
 • Golfinitiatie voor 55-plussers (26/05/2020)

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Compensatiemaatregelen voor organisaties[/cmsmasters_heading]

Door de coronamaatregelen hebben heel wat organisaties hun werking moeten neerleggen of anders organiseren. Ook binnen de sportsector heeft dit financiële gevolgen.
Als sportorganisatie kan je gebruikmaken van verschillende compensatiemaatregelen om de financiële impact te verkleinen. Sport Vlaanderen heeft dit in een mooi overzicht gegoten. In de tabel vind je naast basisinformatie (maatregel, referentie, korte inhoud) ook terug op welke rechtsvormen de maatregel van toepassing is en hoe dit naar de sportsector vertaald wordt.
Als je gebruik wil maken van een van deze maatregelen, kan je terecht bij de bevoegde instantie die vermeld wordt in het document.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Wat mag nog?[/cmsmasters_heading]

 • Alle niet-essentiële verplaatsingen zijn verboden, maar je mag wel nog gaan wandelen, lopen of fietsen bij jou in de buurt.
 • Vanaf vandaag (06/04/2020) mag je opnieuw buiten komen met je rolschaatsen, inline skates, step of skateboard. Alle rijwielen, met inbegrip van elektrische fietsen, en niet-gemotoriseerde voortbewegingstoestellen mogen worden gebruikt.
 • Je mag deze activiteiten enkel individueel, met gezinsleden of met maximum één vriend(in) doen. Hou het aantal contacten beperkt en ga niet elke keer met een andere vriend(in) sporten.
 • Bewaar tijdens je sportieve bezigheid steeds minimum 1,5 meter afstand van elkaar en respecteer alle hygiënische maatregelen. Uit onderzoek is gebleken dat je best méér dan 1,5 meter afstand houdt als je achter iemand anders wandelt, loopt, fietst of skate. Wie hoest of niest tijdens het sporten, verspreid namelijk een wolk van (mogelijk besmette) druppels, die verder reikt dan 1,5 meter en waarmee achterliggers mogelijk in contact kunnen komen. Het is dus belangrijk om meer afstand te houden of om naast of schuin achter elkaar te sporten in plaats van achter elkaar (met nog steeds 1,5 afstand tussen elkaar). Als je recht achter een andere wandelaar wandelt, moet je vier tot vijf meter afstand houden. Ben je aan het lopen, dan wordt dat tien meter. Ook wanneer je rustig fietst is 10 meter voldoende. Ligt het tempo rond of boven de 30 kilometer per uur, dan is 20 meter afstand aangeraden.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Wat mag niet meer?[/cmsmasters_heading]

 • Wandelen, lopen fietsen of skaten doe je in de buurt van je woonplaats. Je mag bv. niet met de auto naar een bos rijden om daar te gaan wandelen. Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen zich wél verplaatsen met de auto voor recreatieve activiteiten. Ook voor personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen is dit toegestaan.
 • Ben je ziek (geweest)? Ga dan zeker niet sporten en zorg eerst dat je volledig genezen bent.
 • Je mag niet meer sporten in groepsverband.
 • Watersporten zijn niet toegelaten.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Meer info[/cmsmasters_heading]

Voor de meest recente en correcte informatie, verwijzen we je door naar www.leuven.be/coronavirus.

Deel dit bericht