Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]15018|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2020/03/Coronavirus.jpg|full[/cmsmasters_image]

Om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te vertragen, neemt Stad Leuven bijkomende maatregelen. Burgemeester Mohamed Ridouani heeft daarover overlegd met verschillende diensten en sectoren. “We willen oudere mensen en mensen met een kwetsbare gezondheid zo veel mogelijk beschermen”, zegt Ridouani. “Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van ons allen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te vertragen.”

“Het moment is duidelijk gekomen om meer verregaande en stringente maatregelen te nemen om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit is belangrijk voor mensen met een zwakke gezondheid en oudere mensen. Het is ook noodzakelijk om onze zorgvoorzieningen, zoals ziekenhuizen, huisartsen… niet te overbelasten. Dit is een verantwoordelijkheid van iedereen en het is aan het beleid om de belangrijkste maatregelen te nemen en een duidelijk kader te scheppen”, zegt burgemeester Ridouani.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Stadsaccommodaties sluiten de deuren[/cmsmasters_heading]

Vanaf 17 uur vanavond sluiten de stadsgebouwen in de vrijetijdsector hun deuren. Dit zijn gebouwen in beheer van de stad. Dit betekent dat alle activiteiten in deze gebouwen worden afgelast. Essentiele dienstverlening blijft gegarandeerd (loketten, politie…). Het stadskantoor blijft open.

De maatregelen komen bovenop de eerder aangekondigde maatregelen en gelden tot en met 5 april en kunnen verlengd of aangepast worden.

Concreet gaat het om volgende infrastructuur:

  • Alle sportaccommodaties zoals zwembaden (incluis Sportoase) en de sporthallen.
  • Alle locaties van 30CC: Schouwburg, Minnepoort, Romaanse poort, Wagehuys, Predikherenkerk
  • Museum M Leuven, bibliotheek Tweebronnen en de filialen in de deelgemeenten
  • Alle gemeenschapscentra zoals Genadedal, Bosstraat, Vlierbeekveld, Bruul…
  • Lokale dienstencentra, woonzorgcentra, de ontmoetingsruimten in buurtcentra
  • Gebouwen als het historisch stadhuis, Stelplaats, het jeugdcentrum…

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Evenementen afgelast[/cmsmasters_heading]

UPDATE: Alle (sport)activiteiten en evenementen tot en met 30 april 2020 worden afgelast.

Zo zullen o.a. de Kampioenenviering, het recreatornooi acrogym van pro Patria Wijgmaal en de Golden Dragon Cup niet plaats vinden. Voor de Kampioenenviering zal de sportdienst bekijken of de huldiging mogelijk later dit jaar kan doorgaan.

Maar ook grote evenementen die na 5 april op de agenda stonden, worden al uitgesteld of geannuleerd. De voetbalinterland België-Zwitserland op 14 april en de Brabantse Pijl op 15 april zullen al zeker niet doorgaan.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Annulatie Tofsportkampen en buurtsportactiviteiten[/cmsmasters_heading]

Sport en gezondheid gaan normaal gezien hand in hand, maar om de overdracht van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, is sporten in groepsverband verboden. Vanmiddag heeft minister Benjamin Dalle, in overleg met de jeugdsector, ook beslist om alle kampen en jeugdwerkingen in de paasvakantie te annuleren. Ook onze populaire Tofsportkampen en andere buurtsportactiviteiten in de paasvakantie worden dus helaas geannuleerd.

Alle reeds gemaakte kosten voor de paaskampen betalen we integraal terug. We bekijken momenteel hoe we dit kunnen aanpakken en communiceren hier in de loop van volgende week over. Voor eventuele vragen hierover, kan je contact opnemen met tofsport@leuven.be.

Ook alle buurtsportactiviteiten in de paasvakantie, zowel voor jong als oud, worden afgeblazen.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Meer informatie[/cmsmasters_heading]

Je vindt alle verdere informatie op www.leuven.be/coronavirus.

Deel dit bericht