Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]14798|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2020/02/rugbyveld-1160×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Vandaag, maandag 17 februari, zijn de werken voor de aanleg van een nieuw oefenterrein voor Rugbyclub Leuven gestart. Het oude veld was dringend aan vernieuwing toe en wordt nu vervangen door een splinternieuw synthetisch veld. De stad subsidieert het project met 800.000 euro.

[cmsmasters_image align=”right” caption=”Schepen van sport Johan Geleyns langs het modderig veld, dat er binnenkort heel anders zal uitzien.” animation_delay=”0″]14797|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2020/02/rugbyveld–580×360.jpg|project-thumb[/cmsmasters_image]

“Het oefenveld lag er de laatste jaren bijzonder slecht bij”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Daarnaast steeg het ledenaantal de voorbije jaren van 250 naar 350. Het was dus hoog tijd om deze situatie grondig aan te pakken, zodat de clubleden opnieuw in goede omstandigheden hun geliefkoosde hobby kunnen uitoefenen.”

Rugbyclub Leuven en stad Leuven ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst inzake een investeringssubsidie voor de aanleg van een kunstgrasveld met verlichting. De stad stelt 800.000 euro ter beschikking om het nieuwe veld aan te leggen. Het kunstgrasterrein komt er op de huidige site waar het oefenveld ligt (Koetsweg 250, Kessel-Lo). Bovendien werd recent de aangrenzende weide aangekocht door de stad, waardoor het nieuwe oefenveld een stuk breder en groter zal zijn dan het oude.

“Onlangs verscheen in de pers het bericht dat de club de subsidies van de stad pas krijgt toegekend nadat de club eerst zelf de facturen betaald heeft. Ik wil de procedure graag even verduidelijken. De club moet eerst zelf een factuur betalen, waarna de stad deze terugbetaalt bij het voorleggen van een bewijs van betaling. Het betreft vele kleine facturen tijdens de aanleg van het veld en niet één factuur voor de totaliteit van de werken. De club hoeft dus zeker niet eerst het volledige project voor te schieten vooraleer het de subsidies van de stad ontvangt”, aldus schepen Geleyns.

Een kunstgrasveld kan het hele jaar door gebruikt worden en behoeft geen bemesting of intensief groenonderhoud. Daarom investeert de stad hier graag in. Het gebruikte rubbergranulaat is bovendien veilig als instrooimateriaal op kunstgrasvelden. Dat betekent dat de spelers zonder zorgen op deze velden kunnen sporten.

Ook Sport Vlaanderen subsidieert de aanleg van dit kunstgrasveld met 310.591 euro, al dient een deel van dit bedrag ook voor de bouw van nieuwe kleedkamers en een krachthonk in een volgende fase.

Deel dit bericht