Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]14370|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2276_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

De rolschaatspiste in het provinciedomein Kessel-Lo, die uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk gesloten was, is terug open voor het publiek. Na enkele ingrepen van de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven kan er opnieuw naar hartenlust geskate worden.

De rolschaatspiste in het provinciedomein Kessel-Lo werd in de jaren ’80 aangelegd en dient onder meer als trainingspiste voor de leden van rolschaatsclub Heverlee. Omwille van de ouderdom van de piste deden zich de voorbije jaren een aantal mankementen voor. Na de laatste winter bleken er een aantal defecten die, om veiligheidsredenen, leidden tot een tijdelijke sluiting van de piste. ‘Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen hun sport kunnen uitoefenen in goede en veilige omstandigheden, hebben we werken uitgevoerd om de piste terug bruikbaar te maken’, zegt Els Van Hoof, schepen van sport van de stad Leuven.

‘Onze medewerkers van het provinciedomein maakten de site, inclusief de zijgoten, vrij van vegetatie. De stad Leuven dichtte de zijgoten met dolomiet en herstelt de barsten in de groeven van de piste’, licht gedeputeerde Ann Schevenels de uitgevoerde werken toe.

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]14372|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2286_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]14371|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2284_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Deel dit bericht