Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]14293|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/07/belgianfootball6_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

Zowel de Red Flames als de jonge Rode Duivels U21 blijven voor hun nieuwe EK-kwalificatiecampagne trouw aan Leuven. Op dinsdag 3 september begint voor onze Belgian Red Flames de ‘Road to England’. Een week later starten de jonge Rode Duivels U21 hun weg naar het EK in Hongarije en Slovenië. Het King Power at Den Dreef Stadion van Oud-Heverlee Leuven blijft de uitvalsbasis van zowel de Belgian Red Flames als de U21.

Schepen Els Van Hoof benadrukt het belang van de samenwerking met de Red Flames voor Leuven: “Onze stad blijft een échte sportstad. Met onze kandidaatstelling als Europese sportstad 2021 en de organisatie van het WK Wielrennen in datzelfde jaar zetten we Leuven op de wereldkaart. Maar dankzij de Red Flames kunnen we ons ook profileren als vrouwensportstad. Tijdens de voorbije wedstrijden van de Red Flames raakte het stadion op Den Dreef goed gevuld met duizenden enthousiaste supporters. Daarmee werd bewezen dat vrouwenvoetbal definitief in de lift zit. Als stad willen we er alles aan doen om dat succes ook in de toekomst te herhalen en dat doen we door onze dames de best mogelijke faciliteiten aan te bieden, hier in Leuven.”

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Red Flames vs Kroatië[/cmsmasters_heading]

Het Europees Kampioenschap 2021 in Engeland, dat is het volgende hoofddoel van onze Belgian Red Flames. Kroatië, Letland, Roemenië en Zwitserland zijn de tegenstanders.

Afspraak alvast op dinsdag 3 september om 20.30 uur voor de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Beloften vs Bosnie & Herzegovina[/cmsmasters_heading]

Het EK 2019 is nog maar net voorbij voor onze U21 en daar start al meteen een nieuwe campagne. Kwalificatie in een groep met Duitsland, Bosnië en Herzegovina, Moldavië en Wales is de uitdaging. Het EK vindt in 2021 plaats in Hongarije en Slovenië.

De eerste tegenstander is Bosnië en Herzegovina, op maandag 10 september om 20 uur.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Ticketverkoop start op dinsdag 9 juli[/cmsmasters_heading]

Zowel de Red Flames als de Beloften rekenen op de steun van hun supporters. Vanaf morgen, dinsdag 9 juli, kan je tickets kopen voor de eerste kwalificatiewedstrijden via https://belgianfootball.tickethour.be. Tickets kosten 5, 8 of 10 euro. Aan de kassa op wedstrijddag komt daar 2 euro bij.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Blijf op de hoogte[/cmsmasters_heading]

Wie graag telkens als eerste op de hoogte is van de start van de ticketverkoop voor onze nationale teams kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Belgische Voetbalbond via www.belgianfootball.be/nl/nieuwsbrief.

Deel dit bericht