Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” caption=”© Rob Stevens” animation_delay=”0″]12971|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/12/LVN__Rob_Stevens_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Enkele maanden geleden lanceerde Sport Vlaanderen een projectoproep om de publieke ruimte zo sport- en beweegvriendelijk mogelijk in te richten. Vanuit de sportdienst dienden we een dossier in voor een ‘beweeglint’ door onze stad. En met succes! Ons vernieuwend concept kwam als één van de 12 winnende projecten uit de bus.

Om zoveel mogelijk mensen tot sporten aan te zetten, streven de minister van Sport en Sport Vlaanderen ernaar om onze publieke ruimte zo sport- en beweegvriendelijk mogelijk in te richten. De minister van Sport deed daarom in februari een oproep om concepten en ideeën die daaraan bijdragen in te dienen. Zowel ondernemers, lokale besturen als onderzoekers kwamen in aanmerking voor subsidiëring. In totaal werden 12 projecten weerhouden, samen goed voor 929.411 euro subsidies.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Beweeglint door de stad[/cmsmasters_heading]

Het project dat we vanuit stad Leuven indienden, houdt een beweeglint door de stad in. Het beweeglint bestaat uit IPitup-beweegbanken die we met elkaar verbinden zodat je van de ene naar de andere bank kan wandelen, lopen of fietsen. De IPitup-beweegbank is een nieuw, uniek en innovatief concept dat in 2018 op de markt werd gebracht. Het vloeide voort uit onze eigen projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’. De beweegbank werd in eerste instantie op Leuvens grondgebied uitgetest en kreeg ondertussen al navolging in verschillende andere steden en gemeenten. Om verder in te zetten op dit succesverhaal werkten we het beweeglint uit. Zo zullen er nog meer beweegbanken in de stad verschijnen en zullen deze met elkaar verbonden worden.

In totaal ontvangen we van Sport Vlaanderen 61.100 euro subsidie om het project uit te rollen.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Waar komt het beweeglint?[/cmsmasters_heading]

Waar de nieuwe beweegbanken zullen komen te staan, is nog niet bepaald. In de komende maanden zal een online participatietraject gestart worden om de Leuvenaar te betrekken bij deze keuzes.

Wil je dat ergens een gewone zitbank vervangen wordt door een beweegbank? Of wil je gewoon een beweegbank in jouw buurt? Laat het ons binnenkort zeker weten!

Deel dit bericht