Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]12857|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/11/IMG_9559_website-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Goed nieuws voor wie energie te veel heeft, een leuke activiteit in de openlucht zoekt of zichzelf gewoon zwembroekklaar wil maken: in Leuven heb je massa’s mogelijkheden om te sporten. En dat hoef je niet in je eentje te doen: er zijn maar liefst 138 erkende clubs om je bij aan te sluiten.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Ruimte voor sport[/cmsmasters_heading]

De stad subsidieert erkende sportclubs en heeft de voorbije jaren verschillende sportvoorzieningen gebouwd en gerenoveerd. Denk maar aan de bouw van Sportoase Wilsele en klimzaal De Stordeur, de renovatie van het zwembad in Kessel-Lo en de vernieuwde fit-o-meter in Heverleebos. In het kader van ‘Leuven, vitale stad’ kregen bovendien zeven sportinstallaties in de openbare ruimte een subsidie, waaronder de Open Gym en BAR-CODE.

De komende jaren wil de stad voor nog meer beweegplekken zorgen. Het gaat om zowel laagdrempelige voorzieningen voor vrijetijdssporters, als topinfrastructuur waar atleten op niveau kunnen trainen en wedstrijden spelen. Zo zijn er plannen voor een balsportenhal in Heverlee, een 50 meterbad en een sportlandschapspark op de Ymeria-site in Wijgmaal..

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Niemand buitenspel[/cmsmasters_heading]

In Leuven moet iedereen de mogelijkheid krijgen om te sporten. Wie door financiële, fysieke, psychische of sociale belemmeringen zijn weg niet vindt naar een club, kan terecht bij Buurtsport. Dat is een dienst van de stad die laagdrempelige sport- en spelactiviteiten dicht bij huis op touw zet, onder meer bij kansarmen in aandachtswijken. Buurtsport organiseert bijvoorbeeld vrouwenzwemmen en voetbalwedstrijden.

Er komt geen administratie bij kijken, je hoeft niks te betalen, je mag al eens vijf minuutjes te laat arriveren … Kortom: er zijn geen drempels. Sinds dit voorjaar pakt de stad uit met het label ‘Open Sportclub’. Clubs kunnen dat label verdienen als ze voldoen aan acht voorwaarden om voor iedereen toegankelijk te zijn. Ze krijgen dan ook extra punten in hun subsidiedossier. De eerste twee Open Sportclubs zijn kungfuschool Long Hu Men Leuven en frisbeeclub JetSet Ultimate.

Daarnaast stimuleert de stad initiatieven rond G-sport, sport voor mindervaliden dus. Clubs kunnen daar een toelage voor aanvragen.

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]13468|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/04/Visual_Leuven_sportstad-829×1024.png|large[/cmsmasters_image]

Deel dit bericht