Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]13337|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/03/AV_sportraad-1160×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Dinsdag 26 maart stond de jaarlijkse algemene vergadering van Sportraad Leuven op het programma. Naast de gekende agendapunten waren enkele boeiende gastsprekers aanwezig die de sportclubs kwamen infomeren over verschillende projecten.

Zo’n 150-tal leden van Leuvense sportverenigingen zakten af naar bibliotheek Tweebronnen voor de algemene vergadering. Er werd gestart met de goedkeuring van het jaarverslag en het financieel verslag. Vervolgens werden de afscheidnemende bestuursleden en de nieuwe bestuursleden en ondervoorzitter bekendgemaakt en werden de huidige bestuursleden unaniem herverkozen. Eén nieuwe club (RGD Academy Leuven vzw) werd voorgesteld en negen clubs werden geschrapt. Nadien werd het woord doorgegeven aan de boeiende gastsprekers.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Gastsprekers[/cmsmasters_heading]

  • Ann Ver Heyden en Kris Peeters kwamen wat meer vertellen over Stichting tegen Kanker en Levensloop Leuven. Waarom is het zo belangrijk dat Stichting tegen Kanker doet wat ze doet? En hoe kunnen clubs hun steentje bijdragen via Levensloop?
  • Tania Temino Lasuen informeerde de sportclubs over Kirikou, een project van Huis van het Kind Leuven met steun van de stad. Kirikou zamelt kwalitatief tweedehands kindermateriaal in ten voordele van kwetsbare gezinnen. Kunnen clubs klein sportmateriaal of -kledij niet meer gebruiken? Kirikou neemt ze met veel plezier in ontvangst. Of kunnen leden sportmateriaal gebruiken? Dan kunnen zij ook doorverwezen worden.
  • Elise Gazenbeek vertelde het verhaal van de Leuvense UiTPAS. Vanaf volgend sportseizoen worden de sportbonnen afgeschaft en vervangen door de UiTPAS, waarmee sportclubs aan de slag kunnen. De UiTPAS is een spaar- en voordeelprogramma voor iedereen en een kortingskaart voor Leuvenaars die het financieel moeilijk hebben.
  • Ken Van Staeyen leerde de sportclubs het nieuwe label Open sportclub kennen, waarmee stad Leuven en Buurtsport de clubs toegankelijker willen maken voor iedereen. Met welke verschillende zaken moet je als club rekening houden om niemand uit te sluiten?
  • Miran Scheers maakte de clubs bewust van het belang om slim om te gaan met alcohol a.d.h.v. Lazarus. Lazarus wil de evidente link tussen plezier en alcoholgebruik doorbreken en onderneemt en steunt verschillende interventies die hiervoor kunnen zorgen.
  • Tot slot stelde Hannah Peeters het project Sportivos van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en Drugs (VAD). Enkele Leuvense sportclubs stapten reeds in het project in en één club rondde het zelfs volledig af: vollleybalclub Berg-op Wijgmaal. Zij mochten na het afleggen van een succesrijk traject het gouden label in ontvangst nemen.

Wil je de presentaties van deze gastsprekers graag (nog) eens rustig doornemen? Je vindt ze terug op ons Tofsportforum.

Deel dit bericht