Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Op vrijdag 15 maart vanaf 16.00 uur gaat het nieuwe parkeergebouw naast het zwembad in Wilsele-Putkapel open. Alle noodzakelijke werken zijn klaar. De tijdelijke parkeerplaatsen aan de kerk verdwijnen vanaf dan weer.

Door een parkeergebouw te bouwen met twee verdiepingen komen er 50 extra parkeerplaatsen bij. In totaal telt het gebouw 121 parkeerplaatsen. De stad verwacht dat de capaciteit van de parking zo voldoet aan de behoeften van de nieuwe zwembadsite, in combinatie met buurtparkeren.

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]13304|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/03/aanzicht_straat3_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

Het parkeergebouw is een open parkeergebouw. De omgeving van het gebouw krijgt een groene aanleg zodat het gebouw mee opgaat in de omgeving.

In het parkeergebouw geldt tussen 9.00 en 21.00 uur een blauwe zone met een maximale parkeertijd van 4 uur. Op die manier ontmoedigen we wildparkeerders en blijft de parking voor gebruikers gratis.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Nieuwe dorpskern voor Wilsele-Putkapel[/cmsmasters_heading]

De stad bouwde in samenwerking met Groep Sportoase een nieuw sportcomplex. Dat opende vorig jaar in september de deuren. Het sportcomplex biedt de inwoners van Wilsele en bij uitbreiding van Groot-Leuven extra sport- en recreatiemogelijkheden.

Door het parkeergebouw aan de rand van de site te bouwen, blijft de site autovrij. Zo kan het stadsbestuur investeren in extra groene ruimte, nieuwe voetgangers- en fietsverbindingen en een nieuw dorpsplein. Dat komt op de plaats van het oude zwembad. De aanleg start vermoedelijk in het najaar van 2019.

Deel dit bericht