Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Wie gaat er aan de haal met de Trofee voor Sportverdienste 2018? Wie zette het voorbije jaar de strafste prestaties neer? Stem nu op jouw favoriet en bepaal mee wie de ROB-publieksprijs in de wacht sleept tijdens de jaarlijkse Kampioenenviering!

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Andreas Vranken[/cmsmasters_heading]

Spurtbom Andreas Vranken was in 2018 zowel op de Vlaamse kampioenschappen als op het Belgisch kampioenschap de snelste op de 100m. Na zijn eerste Belgische titel in 2016 mag Vranken zich voor de tweede keer de snelste spurter van België noemen. Op de Vlaamse kampioenschappen verbeterde hij bovendien zijn persoonlijk record met een mooie eindtijd van 10,37 seconden.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Jason Suttels[/cmsmasters_heading]

Jason Suttels bevestigde in 2018 zijn goede prestaties van het jaar voordien. Bij de junioren knalde hij op het wereldkampioenschap naar het goud in de 10km punten-afvallingskoers en bij de senioren behaalde hij een knappe bronzen medaille op de marathon. Op het Europees kampioenschap voegde hij daar nog eens 3 gouden medailles aan toe: op de marathon, de 10km puntenkoers en de 20km afvallingskoers. De opvolging van Bart Swings lijkt nu al verzekerd!

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Bart Swings[/cmsmasters_heading]

De opvolging mag dan verzekerd zijn, Bart Swings zelf blijft ook nog steeds de medailles aan elkaar rijgen in het skeeleren. Zowel op het Europees kampioenschap (marathon) als op het wereldkampioenschap (20km afvallingskoers) keerde hij huiswaarts met een gouden plak. Op het WK won Swings ook nog een zilveren en twee bronzen medailles.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Jasper Stuyven[/cmsmasters_heading]

De 26-jarige Jasper Stuyven is inmiddels een gevestigde waarde in het wielerpeloton en reed het voorbije jaar bijzonder sterk. Niet alleen won hij in eigen stad de GP Poeske Scherens, ook over de taalgrens triomfeerde hij in de GP van Wallonië. Op het Belgisch kampioenschap mocht Stuyven mee het podium op als bronzen medaillewinnaar. In de topklassiekers als Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zat er geen podiumplaats in, maar eindigde hij wel steeds in de top 10.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Stem nu![/cmsmasters_heading]

Mail de naam van jouw favoriet voor dinsdag 19 februari naar sport@robtv.be en bepaal mee wie met de felbegeerde trofee mee naar huis neemt.

Deel dit bericht