Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]13145|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2019/01/DSC_0220_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Een rijk verenigingsleven en veel actieve vrijwilligers leiden vaak tot een heuse administratie. Elke vereniging of organisatie beheert zijn eigen archief op papier, maar vandaag de dag steeds vaker digitaal. Daarom organiseert Sportraad Leuven samen met Erfgoedcel Leuven en het Stadsarchief een gratis infosessie rond digitaal archiveren voor sportverenigingen.

Digitaal werken brengt veel voordelen met zich mee, maar er zijn ook verschillende aandachtspunten. Zo is het digitaal geheugen uiterst kwetsbaar: eens gewist van de harde schijf, bestaat het geheugen van een vereniging niet meer. Het is dan ook zeer belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan.

Tijdens de workshops gaan we in op de basisregels zoals het aanleggen van een goeie structuur, de juiste bestanden, een goed backup-beleid en hoe om te gaan met e-mailverkeer. Daarna is er tijd voor vragen en geïnteresseerde verenigingen kunnen achteraf individuele begeleiding op maat krijgen.

Alle Leuvense sportverenigingen kunnen hier aan deelnemen. Je kan kiezen uit twee data.

De sessies gaan door in Tweebronnen – leeszaal Stadsarchief, Rijschoolstraat op:
dinsdag 29 januari van 19 tot 21 uur
OF
woensdag 6 februari van 19 tot 21 uur

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Inschrijven[/cmsmasters_heading]

Inschrijven doe je door je naam, vereniging en dag van aanwezigheid door te mailen naar: Nils.roofthoofd@leuven.be

Deel dit bericht