Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” caption=”© Visit Leuven” animation_delay=”0″]12981|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/12/RunninCity-1160×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

De Runnin’City app combineert sporten met de ontdekking van de toeristische troeven van een stad. De stad Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelden samen vijf routes die de gebruikers langs de mooiste plekken van Leuven loodsen.

De Runnin’City app leidt de gebruikers via verschillende loopparcours langs de mooiste plekken van steden als Parijs, Berlijn, Londen, Brussel en Amsterdam. Er bestaan al routes in meer dan 150 steden wereldwijd. In elke stad kan de sportieve toerist kiezen tussen routes van +/- 5, 10 of 15 km. Wie de oortjes inplugt, wordt door de stad geloodst en krijgt uitleg over de bezienswaardigheden die hij/zij passeert. De gratis app monitort ook je loopperformance: afstand, tijd, snelheid, hoogtemeters, verbrande calorieën.

Vanaf vandaag kan je ook in Leuven vijf routes downloaden. De app is beschikbaar in 3 talen, Nederlands, Engels of Frans.

“Leuven is een ideale stad om via Runnin’City toeristische looproutes aan te bieden”, zegt Dirk Vansina, Leuvens schepen bevoegd voor toerisme. “Op heel korte afstand van elkaar vind je verschillende toeristische toppers. De kortste route is eveneens een aanrader voor wandelaars. En ook de Leuvenaar kan op deze manier zijn stad herontdekken.”

“De langere looproutes van 10 en 15 km laten je tevens genieten van het groen rond Leuven. Je loopt via de abdijenroute langs de vier abdijen die Leuven rijk is, ontdekt er highlights zoals het Arenbergkasteel en Abdij van Park of kiest voor het loopparcours door het provinciedomein van Kessel-Lo”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde van toerisme. “Om zoveel mogelijk toeristen van dit aanbod te laten genieten, wordt de app ook actief gepromoot via de vele logies in Leuven.”

In Leuven kan je vijf routes gratis downloaden:

  • Leuvense highlights: 5 km
  • Leuvense highlights: 10 km
  • Abdijenroute: 15 km
  • Fit-o-City: 6 km
  • Provinciedomein Kessel-Lo: 5 km

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Download de app[/cmsmasters_heading]

Je vindt de app in de App Store of Google Play store.

Deel dit bericht