Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]12907|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/12/Speelzwemmen1-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Tijdens de jaarlijkse Zwembaddagen zetten we onze jonge en oude zwembadbezoekers in de bloemetjes en dat was ook dit jaar weer een succes. “In het stedelijk zwembad van Kessel-Lo genoten bijna 900 sportievelingen van gratis activiteiten en lekkere traktaties. Zo proberen we meer mensen aan het bewegen te krijgen en bedanken we onze vaste bezoekers”, vertelt schepen van sport Erik Vanderheiden.

Traditioneel organiseert de stad Leuven tijdens de derde week van november de Zwembaddagen. In totaal namen 880 zwemliefhebbers deel aan de verschillende activiteiten. De week werd afgetrapt met een lekkere traktatie voor de senioren. Na een deugddoende zwembeurt werden zij getrakteerd op taart en koffie. Zo’n 50 senioren namen hieraan deel. Tijdens het speelzwemmen leefden ruim 360 kinderen zich uit op een groot waterspringkasteel. Het plezier spatte ervan af. Achteraf kon iedereen zich opnieuw opwarmen met een lekkere hotdog. De meest succesvolle activiteit was, net zoals de voorbije jaren, het ontbijtzwemmen. Maar liefst 470 personen startten hun zondag met een frisse duik en heerlijke koffiekoeken aan het water.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Prijsuitreiking tekenwedstrijd[/cmsmasters_heading]

Bij de Zwembaddagen hoort ook de traditionele tekenwedstrijd. Kinderen tot 12 jaar konden een kleurplaat aanvragen en naar eigen smaak inkleuren. 255 kinderen brachten een ingekleurde kleurplaat binnen en kregen allemaal een badeendje en een lolly mee naar huis.

De kinderen die een kleurplaat indienden, werden opgedeeld in vier leeftijdscategorieën: 0-3, 4-6, 7-9 en 10-12 jaar. Uit iedere groep werd één winnaar getrokken, die een opblaasbare krokodil voor op het water kreeg als prijs. Daarbovenop werd de origineelste tekening van alle ingediende kleurplaten beloond met een gratis jaarabonnement.

De gelukkige winnaars mochten gisteren, zondag 2 december, hun mooie prijs in ontvangst komen nemen. De prijsuitreiking vond plaats in het zwembad van Kessel-Lo, in aanwezigheid van schepen van sport Erik Vanderheiden.

Deel dit bericht