Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]12779|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/11/Belgium_Bolaers_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

De Red Wolves hebben zondagnamiddag in een kolkende Sportoase hun kwalificatiewedstrijd in aanloop van het EK 2020 verloren van handbalgrootheid Kroatië. De Belgen gingen rusten met een 12 – 18 stand. De wedstrijd eindigde op 25 – 30. Eerder op de dag hield Zwitserland de punten thuis door Servië met 29 – 24 te verslaan.

De Belgen begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd. Na één minuut kwam Kroatië op voorsprong, 0 – 1. Robyns en Meulders zagen hun pogingen gestopt door de doelman maar na 3:24 bracht Yves ‘Beef’ Vancosen de Belgen langszij, 1 – 1. Tot 6 – 6 hielden de Belgen gelijke tred maar dan sloegen de Kroaten een kloofje. Enkele dure missers en scherpe counters later was het 6 – 9 in het voordeel van de bezoekers. Het matchritme ging met een ruk de hoogte in en België had het even moeilijk. Met de rust in zicht stonden de Red Wolves 6 goals in het krijt: 12 – 18.

In het begin van de tweede helft stond het in geen tijd 12 – 21. Ondanks de 9 goals verschil toonden de Belgen mentale weerbaarheid. Quinten Colman verkleinde bij 20 – 25 de achterstand tot 5 goals. De kloof werd niet meer gedicht. Eindstand 25 – 30.

In groep 2 heeft Kroatië na twee wedstrijden het maximum van de punten. Zwitserland staat op de tweede plaats met twee punten. België en Servië op een gedeelde derde plaats met elk één punt.

Deel dit bericht