Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]12698|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0285_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Van 14 tot 21 oktober is het de Week van het Bos. Buiten sporten en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder en creatiever. Trek deze week het bos in voor een wandeling, fietstocht of andere sportieve activiteit en geniet van de omgeving.

In het bos sporten, fantastisch toch!? Je zit midden in de natuur, je kan genieten van alle rust en je hoeft je voor niets of niemand in te houden. In Leuven hebben we twee prachtige bossen: Heverleebos en Meerdaalwoud.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Heverleebos[/cmsmasters_heading]

In Heverleebos nodigt de fit-o-meter je uit voor een gezonde workout. De fit-o-meter in Heverleebos werd in mei 2018 volledig vernieuwd en lijkt in niets meer op de oude. Alle opdrachten zijn aangepast aan de huidige manier van sporten en houden rekening met de inzichten van de moderne trainingsleer.

Aan elk van de 8 oefenstations heb je keuze uit 3 niveau’s: Groen (beginner), Blauw (goede basisconditie) of Rood (gevorderde sporter). Telkens komen de 5 basiseigenschappen aan bod: kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uithouding. Koppel het joggen aan deze verschillende oefeningen die opgesteld staan doorheen het bos en verscherp je conditie. De rust van Heverleebos zorgt voor de ideale trainingsomstandigheden!

Maar je kan in Heverleebos natuurlijk ook terecht voor een ontspannende wandeling of fietstocht. Zo gidst de vijf eikenwandeling doorheen het prachtige natuurlandschap.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Meerdaalwoud[/cmsmasters_heading]

Ook Meerdaalwoud is ideaal om te wandelen en te fietsen. Maar ook de allerkleinsten kunnen ten volste genieten van het bos dankzij de speciale speelzones die bezaaid zijn met touwen, houten boomstambeesten, klimpalen, een reuzemikado en puzzelbomen.

[cmsmasters_button button_link=”https://www.natuurenbos.be/sites/default/files/kaart_heverleebos_en_meerdaalwoud.pdf” button_target=”blank” button_text_align=”center” button_style=”cmsmasters_but_icon_divider” button_font_weight=”normal” button_font_style=”normal” button_padding_hor=”40″ button_icon=”cmsmasters-icon-link” button_border_width=”10″ button_border_style=”solid” animation_delay=”0″]Kaart Heverleebos & Meerdaalwoud[/cmsmasters_button]

 

Deel dit bericht