Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]12568|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/09/wielrennen1-1024×681.jpg|large[/cmsmasters_image][cmsmasters_text]

Vlaanderen ontvangt in 2021 de 100ste editie van het WK wielrennen. Dat maakte de internationale wielerunie UCI vandaag bekend in het Oostenrijkse Innsbruck. De wegwedstrijden vertrekken vanuit Antwerpen. De finish ligt in Leuven! 

Het WK wielrennen is momenteel volop aan de gang in Innsbruck, waar de toekenning van de komende WK’s gebeurde. Vanuit België en Vlaanderen werd de bekendmaking met grote ogen gevolgd. Vlaanderen stelde samen met de Koninklijke Belgische Wielerbond en Cycling Vlaanderen immers een kandidatuur op om de 100ste editie van het wereldkampioenschap in 2021 te hosten. Het nieuws dat de toewijzing aan Vlaanderen gebeurde, werd dan ook met zeer veel blijdschap onthaald. 

[/cmsmasters_text]

[cmsmasters_text] [/cmsmasters_text][cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Vijf aankomsten in Leuven[/cmsmasters_heading][cmsmasters_text]

Leuven zal gaststad zijn voor de lokale rondes en de aankomsten van de WK-wegwedstrijden. In totaal gaat het om vijf wedstrijden: Beloften mannen, Junioren vrouwen, Junioren mannen, Elite vrouwen en Elite mannen. Het UCI kwam al eens op bezoek in Leuven om het parcours te bekijken. Hoe het er juist zal uitzien, wordt later bekendgemaakt.

“We zijn bijzonder fier en vereerd om gaststad te zijn voor deze historische 100ste editie. We zullen al het mogelijke doen om er een fantastisch WK Wielrennen van te maken, zowel voor de renners als de toeschouwers”, aldus schepen van sport Erik Vanderheiden.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Deel dit bericht