Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Komende zaterdag, 25 augustus, staat de 8ste editie van de Tofsportnacht op het programma. De Tofsportnacht is steeds een samenspel van twee sporten, dit jaar een pannatornooi en de Leuven Night Run, overgoten met een saus van avontuur en sensatie. De terrassen van de Oude Markt vormen opnieuw het decor voor deze fantastische sportdag.

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Pannatornooi met special guests[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]12318|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/08/DSC_2294_site-580×360.jpg|project-thumb[/cmsmasters_image]

Dit jaar voor de verandering eens geen polsstokgala op de Oude Markt maar een groots pannatornooi. Een panna is een beweging waarbij een voetballer de bal door de benen van de tegenstander speelt. Tijdens een wedstrijd speel je tegen 1 persoon in een panna-kooi.

Er zal in vier categorieën (U13, U16, 16+ en Meisjes) gestreden worden voor de eindoverwinning. Het tornooi gaat van start om 14 uur. Het einde en de prijsuitreiking worden voorzien omstreeks 18 uur. De top 3 van elke categorie krijgt een mooie prijs.

Bovendien zullen twee Belgische toppers hun opwachting maken. Daag drievoudig Belgisch kampioen panna Ilyas Touba uit voor een wedstrijdje één tegen één in de panna-kooi. Of leer de nieuwste voetbaltrucs tijdens een workshop van Belgisch topfreestyler Filip Meeus. Hij zal ook enkele korte shows geven voor de aanwezige toeschouwers. Iedereen is dus van harte welkom om te komen genieten van dit voetbalspektakel!

[cmsmasters_heading type=”h3″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Leuven Night Run[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]11919|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/06/Leuven_Night_Run-580×360.jpg|project-thumb[/cmsmasters_image][cmsmasters_image align=”left” animation_delay=”0″]https://www.tofsport.be/wp-content/themes/sports-club/framework/admin/inc/img/image.png[/cmsmasters_image]

Het pannatornooi is slechts één deel van de Tofsportnacht. Voor het derde jaar op rij kan je deelnemen aan de unieke Leuven Night Run, een fantastische belevenisloop.

Een prachtig uitgestippeld parcours, verlicht met kaarsen, leidt je doorheen het historische stadscentrum en zijn mooiste gebouwen en plekjes. Loop door het tot de verbeelding sprekende stadhuis, het justitiepaleis, de decors van ‘Thuis’, de brouwerij van InBev, de universiteitshallen en OPEK, trappen op en af, doorkruis een Lijnbus, … 10 km lopen was nog nooit zo leuk! Ontdek de stad op een andere manier en geniet tijdens het lopen van de gezellige sfeer.

Is 10 km net iets te hoog gegrepen? Voor de minder getrainde lopers en gezinnen is er de Family Run, een kortere versie (3 km) van de Leuven Night Run. Beide lopen vertrekken op het Rector De Somerplein om 20.15 uur. De aankomst ligt traditioneel op de Oude Markt.

Bijna 500 Family Runners en 2.750 Night Runners schreven zich al op voorhand in. Een absoluut record! De voorinschrijvingen zijn ondertussen afgesloten maar inschrijven kan de dag zelf nog in Sporthal Rijschool (Rijschoolstraat 21, Leuven) vanaf 18 uur. Ter plaatse inschrijven kost 15 euro voor de Night Run en 5 euro voor de Family Run.

De Leuven Night Run wordt georganiseerd door Tofsport Leuven in nauwe samenwerking met de Hagelandse Running Club.

Deel dit bericht