Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]12043|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/07/WK-voetbal-1160×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Het WK voetbal was voor alle Belgen één groot feest! De Rode Duivels speelden een schitterend tornooi en behaalden voor de eerste keer ooit de bronzen medaille. Naar aanleiding van deze historische prestatie wil de stad Leuven graag Dries Mertens huldigen. Wanneer hij ontvangen wordt op het stadhuis, wordt later bekendgemaakt.

Dries Mertens, Leuvenaar in hart en nieren en ex-speler van Stade Leuven, is een belangrijke speler van de nationale ploeg. Hij had een groot aandeel in de kwalificatie voor het WK en ook in Rusland bleek Mertens van goudwaarde. In de eerste wedstrijd tegen Panama opende hij de score met een wereldgoal! Zo zette hij de Rode Duivels op weg naar hun eerste van zes overwinningen. Gelet op deze topprestaties wil de stad Leuven ‘de medaille van verdienste’ toekennen aan Mertens.

Niet alleen bij de Rode Duivels is de vinnige vleugelspeler/spits van grote waarde, ook bij zijn club SSC Napoli scheert Mertens hoge toppen. De voorbije twee seizoenen ontpopte hij zich tot een echte doelpuntenmachine en scoorde hij maar liefst 53 doelpunten voor de Italiaanse topclub. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Leuvenaar ondertussen één van de publiekslievelingen is van de Napolitanen. Iets wat hij in Leuven altijd geweest is en altijd zal blijven.

Deel dit bericht