Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]11919|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/06/Leuven_Night_Run.jpg|full[/cmsmasters_image]

De zomervakantie gaat bijna officieel van start en dat betekent dat er op sportief vlak weer heel wat te beleven valt in Leuven. Als echte sportstad wil Leuven zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Hieronder vind je een chronologisch overzicht van de belangrijkste evenementen tijdens de Leuvense sportzomer.

“Elk jaar opnieuw proberen we meer mensen aan te zetten tot een gezonde en sportieve levensstijl. Met dat doel voor ogen blijft Tofsport Leuven inzetten op het ondersteunen en organiseren van grote en kleine (top)sportevenementen. In de zomermaanden brengt dat een volle kalender met zich mee, met onder andere de Roller Parade, Leuven Beachvolley, de Grote Prijs Poeske Scherens Cyclo en de unieke Leuven Night Run”, aldus schepen van sport Erik Vanderheiden.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Leuven Beachvolley (18 – 22 juli)[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]9997|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2016/12/13173015_1076477245723881_7515147652117068352_o_site-300×200.jpg|medium[/cmsmasters_image]

Voor het eerste grote event tellen we af naar 18 juli, de startdag van de 14e Leuven Beachvolley op het Mgr. Ladeuzeplein: 4 velden, 750 ton zand, 700 spelers, duizenden supporters en tonnen sfeer. Woensdag wordt de spits afgebeten met het jeugdtornooi. ’s Avonds komen de bedrijven voor het eerst in actie. Op zaterdag start de Belgian Beach Tour en zijn er de kwalificaties voor de Belgian Volleytour. De laatste dag, 22 juli, staat de Grand Slam op het programma.

Ook de randanimatie is de moeite. Op vrijdag kan je van 19 tot 22 uur meedoen met een kubbtornooi. Zaterdag staat in het teken van familie. Er zijn tal van kinderactiviteiten, met onder meer straattheater en een open circuspiste. Tijdens het hele event staan er ook verschillende foodtrucks. Het Mgr. Ladeuzeplein wordt bovendien 4 dagen lang extra opgefleurd door THE BOX TO MOVE. Deze laureaat van ‘Leuven, een vitale stad’ maakt tijdens de zomervakantie een tour door Leuven.

Meer info: www.leuvenbeachvolley.be

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Rolstoeltennis (2 – 5 augustus)[/cmsmasters_heading]

Van 2 tot en met 5 augustus doet de internationale top van het rolstoeltennis Leuven aan voor de Flanders 25. Tennisclub K. Stade Leuven is al voor de derde keer de gastheer.

Meer info: www.flanders25.com

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Meeting voor Mon (4 augustus)[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11780|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/05/DSC_2249_site-300×199.jpg|medium[/cmsmasters_image]

DCLA organiseert naar jaarlijkse gewoonte de Meeting voor Mon. Deze atletiekmanifestatie is het laatste deel van de voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Berlijn. Een laatste kans voor de atleten om zich te meten met de concurrentie en zichzelf klaar te stomen voor het tornooi. Supporters kunnen op zaterdag 4 augustus afzakken naar de Gaston Roelants Arena in Kessel-Lo voor een namiddag vol atletiek. De kampnummers starten om 14 uur, het hoofdprogramma omstreeks 17 uur.

Meer info: www.meetingvoormon.be

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Rollerparade (8 augustus)[/cmsmasters_heading]

Op woensdag 8 augustus kan je deelnemen aan de Roller Parade. Met je (inline) skates of skateboard cruise je door de Leuvense straten. Op het Martelarenplein vertrekt om 19.30 uur de kleine toer (7 km), om 20 uur de grote (13 km). Bij slecht weer wordt de parade uitgesteld tot 22 augustus.

Meer info: www.tofsport.be/evenement/rollerparade-2/

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Grote Prijs Poeske Scherens Cyclo (11 augustus)[/cmsmasters_heading]

Wielertoeristen kunnen op 11 augustus hun eigen Grote Prijs afwerken rijden tijdens de cyclotoertocht. Een ontspannende fietstocht of een pittige tijdrit? Tijdens de Grote Prijs Poeske Scherens Cyclo kan het allemaal want je kan kiezen tussen een tocht van 75 of 125 km.

Meer info: https://www.ks-leuven.be/

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Leuven Night Run (25 augustus)[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11919|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/06/Leuven_Night_Run-300×200.jpg|medium[/cmsmasters_image]

Dat de Leuven Night Run uniek is, wordt dit jaar nog maar eens onderstreept. Ieder jaar streeft de organisatie ernaar om minimaal 30% van het parcours te vernieuwen. Enkele van de nieuwe locaties zijn OPEK, foodhall De Smidse, Cera, Inbev en de jubileumzaal in de universiteitshal.

Maar de organisatie pakt dit jaar uit met een nog grotere eyecatcher: de Manhattan Studio’s aan de Vaart, waar Thuis opgenomen wordt. “We lopen dwars door verschillende decors van de serie”, zegt organisator Kris Haesaert. “We zijn enorm fier dat we kunnen uitpakken met deze nieuwe locatie. De Thuis-studio’s zijn een historische plek in de Belgische televisiewereld. Dat we er doorheen mogen lopen is trouwens zeer exclusief, want die deuren gaan eigenlijk nooit open buiten de opnames.”

Momenteel hebben zo’n 1.500 mensen zich ingeschreven. Wie mee wil lopen, wacht dus beter niet te lang.

Meer info en inschrijvingen: www.leuvennightrun.be

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Spetterend afscheidsfeest van het zwembad van Wilsele (augustus)[/cmsmasters_heading]

Eind augustus sluit het zwembad van Wilsele na meer dan 40 jaar voorgoed de deuren. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, organiseert de stad in de laatste maand verschillende activiteiten voor de zwembadbezoekers. Senioren worden in de watten gelegd met koffie en taart, je kan films komen kijken tijdens de ‘drijf-inn’, er is een initiatie zeemeerminzwemmen en een niet te missen beachparty. De hele maand kan je ook naar een expo met archiefmateriaal over het zwembad.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Yonex Belgian International (12 – 15 september)[/cmsmasters_heading]

Van 12 tot en met 15 september wordt de Leuvense Sportoase omgevormd tot een badmintonarena voor de Yonex Belgian International. Sinds 2005 organiseert Badminton Vlaanderen dit International Challenge’ tornooi dat deel uitmaakt van het Badminton Europe Circuit. Bovendien is het tornooi opgenomen in de internationale kalender van de Badminton World Federation en levert het dus punten op voor de wereldranking.

Meer info: www.belgian-international.be

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Vaartchallenge (16 september)[/cmsmasters_heading]

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11872|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/06/C72Q8303_site-300×200.jpg|medium[/cmsmasters_image]

Zondag 16 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Vaartchallenge. Het concept is nog steeds hetzelfde. Teams van maximaal zes personen leggen een snelheidstraject af op de Vaart. Onderweg moeten verschillende land- en waterproeven afgelegd worden. Een goede teamspirit is dus van groot belang om de challenge tot een goed einde te brengen. Vorig jaar schreven maar liefst 75 teams zich in en ook dit jaar hopen we opnieuw een stap vooruit te zetten.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Grote Prijs Jef ‘Poeske’ Scherens (16 september)[/cmsmasters_heading]

Sinds 2005 maakt de Grote Prijs Jef Scherens deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. Dit jaar staat deze wielerklassieker opnieuw gepland in september, meer bepaald op zondag 16 september. Naar aloude traditie worden de renners voorgesteld op de Grote Markt en volgt daarna om 12.30 uur de start. Na 13 lokale rondes en 185 km door de Leuvense binnenstad en over de binnenring finishen de coureurs op de Bondgenotenlaan. Elke ronde omvat 4 hellingen (Keizersberg, Ludenscheidsingel, Wijnpers en Naamsevest).

Meer info: https://www.ks-leuven.be/

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Lampiris Leuven Nature Trail & Walk (23 september)[/cmsmasters_heading]

We sluiten de sportzomer af met een nieuw evenement: de Lampiris Leuven Nature Trail & Walk. Vanuit Leuven nemen de deelnemers de trein tot in Oud-Heverlee (11 km) of Sint-Joris-Weert (16 & 25 km). Van daaruit is een prachtig parcours uitgestippeld waarlangs de deelnemers opnieuw koers richting Leuven zetten. Het unieke traject loopt volledig door het groen: door Heverleebos, de Parkabdij, en de groene rand rond Leuven. De finish ligt voor het Leuvense stadskantoor.

Meer info: https://www.sport.be/leuvennaturetrail/2018/nl/

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Sportkampen en -activiteiten voor kinderen[/cmsmasters_heading]

Naast de vele sportevenementen organiseert de stad tijdens de zomervakantie maar liefst 105 sportkampen. Het reeds diverse aanbod werd dit jaar uitgebreid met nieuwe klimkampen, kajakkampen en verschillende danskampen. Voor kinderen die niet op kamp gaan, biedt Buurtsport een leuk alternatief.

Gedurende zes weken (van 10 juli tot 26 juli en van 14 augustus tot 30 augustus) trekken de Buurtsportmedewerkers op dinsdag naar het Groefplein, op woensdag naar Hoogland en op donderdag naar Den Bruul. Telkens worden er andere sport- en spelactiviteiten georganiseerd , waarbij de focus op kinderen van 8 tot 15 jaar ligt. De laatste week van Buurtsport Zomert wordt afgesloten met een spetterend Buurtsportfeest op elke locatie.

Meer info: https://www.tofsport.be/activiteiten/tofsportkampen/

Deel dit bericht