Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” caption=”Petra Rosmeulen, adjunct-directeur van basisschool Sancta Maria, neemt een cheque ter waarde van €700 in ontvangst van projectontwikkelaars Miranda Maes en Stefan Croimans. Met dat geld kocht de school verschillende sport- en beweegmaterialen waarmee de leerlingen op de speelplaats kunnen spelen.” animation_delay=”0″]11827|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/06/Dynago-800×470.jpg|project-full-thumb[/cmsmasters_image]

Een gezonde geest in een gezond lichaam is heel belangrijk. De stad Leuven wil haar inwoners daarom zoveel mogelijk aanzetten tot bewegen. “In januari 2017 lanceerden stad Leuven en Tofsport de projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’ om nieuwe sportinitiatieven te ontwikkelen. Van de zeven laureaten zijn er al verschillende actief, zoals Open Gym in Wilsele, Barpark aan Sportoase en de beweegbanken in het Sluispark en aan de Balk van Beel”, zegt schepen van sport Erik Vanderheiden. Onlangs rondde Moving Neighbours haar testfase succesvol af. Ook DynaGo schiet uit de startblokken.

DynaGo, een project ontwikkeld door Cronos Leuven, in samenwerking met Needle, Craftworkz en Aptus moedigt Leuvenaars aan om meer te stappen, te lopen en te fietsen. “Door bestaande apps zoals Strava en Moves aan DynaGo te verbinden, worden al hun bewegingen opgeslagen en in kaart gebracht. De verzamelde kilometers worden omgezet in LEURO’s (Leuvense euro’s zeg maar). Deze kunnen ingezet worden voor de ontwikkeling van projecten in hun buurt en de stad”, aldus projectontwikkelaars Miranda Maes en Stefan Croimans.

Basisschool Sancta Maria maakte tijdens een testfase van zes weken leerkrachten en ouders warm om te bewegen en hun prestaties te registreren op DynaGo. Het streefdoel van 50 deelnemers en een minimum van 350 LEURO’s werd ruim overschreden. 100 enthousiaste testers hebben heel wat gestapt, gelopen en gefietst om zoveel mogelijk LEURO’s in te zamelen. De ingezamelde LEURO’s, goed voor 700 echte euro’s, werden tijdens het persmoment aan de school overhandigd. “Met dit geld hebben we nieuw materiaal kunnen aankopen om de kinderen op de speelplaats nog meer te stimuleren om te bewegen”, vertelt Petra Rosmeulen, adjunct-directeur van Basisschool Sancta Maria.

In een volgende fase wordt de testfase geëvalueerd en beslist om het prototype al dan niet verder te ontwikkelen en uit te breiden tot een volwaardig platform om alle Leuvenaars te motiveren om meer te bewegen.

Deel dit bericht