Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11045|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/01/BEL-GRC-002-2281_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]Vanavond werd in het Noorse Tronheim geloot voor de kwalificatiefase van het EK Handbal dat in 2020 in Noorwegen, Oostenrijk en Zweden zal doorgaan. De Red Wolves hadden geen geluk bij de loting en komen samen met Kroatië, Servië en Zwitserland terecht in groep 2. De eerste twee van elke groep en de vier beste landen die als derde eindigen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2020.

Voor het eerst in de geschiedenis van het EK worden er 24 teams toegelaten tot het eindtornooi dat van 10 tot en met 26 januari georganiseerd wordt. Een andere primeur is dat het EK voor het eerst in 3 landen doorgaat : Noorwegen, Oostenrijk en Zweden.

Kroatië is het nummer 3 van de wereld, Servië staat 16e op de wereldranglijst en Zwitserland vinden we terug op de 24e plaats. België staat 30e op de ranking. “Dit is een zware loting” weet Piet Moons, voorzitter van de KBHB. “We nemen het op tegen twee Balkanlanden. In Kroatië en Servië liggen de roots van de handbalsport. Het wordt bijzonder moeilijk om als eerste of tweede van onze groep te eindigen. Maar in sport weet je nooit.”

“Denk maar aan de dubbele ontmoeting met Frankrijk. Thuis verloren we nipt en in Frankrijk hielden we lang gelijke tred. We moeten bekijken hoe de wedstrijden elkaar opvolgen en hoe de conditie van de spelers zal zijn. Zwitserland is te bespelen maar we mogen ze zeker niet onderschatten. Toch moeten we ambitieus zijn en vol voor die 3e plaats gaan.”

De groepswinnaar en de tweede van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. Na afloop van de groepswedstrijden wordt er een rangschikking gemaakt van de ploegen die op de derde plaats zijn geëindigd. Deze rangschikking is gebaseerd op de resultaten van de 4 wedstrijden tegen de eerste en tweede van de groep. De resultaten tegen de vierde en laatste van de groep worden niet weerhouden. De beste vier landen van deze ranking plaatsen zich eveneens rechtstreeks voor het EK 2020.

Titelverdediger Spanje en gastlanden Noorwegen, Zweden en Oostenrijk zijn rechtstreeks geplaatst voor het EK 2020.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Programma[/cmsmasters_heading]

Wedstrijd 1 – 24/25 oktober : Servië – België
Wedstrijd 2 – 27/28 oktober : België – Kroatië
Wedstrijd 3 – 10/11 april : België – Zwitserland
Wedstrijd 4 – 13/14 april : Zwitserland – België
Wedstrijd 5 – 12/13 juni : België – Servië
Wedstrijd 6 – 15/16 juni : Kroatië – België

 

Deel dit bericht