Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]11305|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/03/28696105_2086485674702141_1439160459_o-e1520185771848.jpg|full[/cmsmasters_image]

Vrijdagavond werden in de Stadsschouwburg de sportkampioenen van het voorbije jaar gehuldigd door stad Leuven en Tofsport. Meer dan 100 Vlaamse, Belgische, Europese of zelfs wereldkampioenen mochten een trofee als erkenning van hun prestaties in ontvangst nemen. Daarnaast werden ook verschillende prijzen uitgereikt en kreeg Bart Swings een Olympische huldiging onder het goedkeurend oog van gastheer Ruben van Gucht.

Voor de hoofdprijs van de avond, de trofee voor de ‘Sportverdienste van het jaar’, waren de kanshebbers zeer aan elkaar gewaagd. “Alle vijf leverden ze het voorbije jaar absolute wereldprestaties, ieder in hun sport of discipline” zegt schepen van sport Erik Vanderheiden.

“Bart Swings (RSC Heverlee) schitterde in het skeeleren met verschillende zilveren en gouden medailles op het Europees en wereldkampioenschap, Ben Broeders (Daring Club Leuven Atletiek – DCLA) werd Belgisch en Europees Kampioen polsstokspringen bij de beloften en mountainbiker Frans Claes won de World Series van de UCI. Sofie Boogaerts en Stefanie Lindekens (beide Leuvense Reddingsclub – LERC) bewezen dan weer tot de wereldtop te behoren in het reddend zwemmen en behaalden een gouden medaille op de World Games.”

Een jury verkoos Frans Claes tot verdiende winnaar. De Leuvenaar is momenteel in Zuid-Afrika en kon dus helaas zelf zijn prijs niet in ontvangst nemen van schepen van sport Erik Vanderheiden. Zijn mama deed dat met veel plezier in zijn plaats.

Claes viel nog een tweede keer in de prijzen. Naast de jury wist hij ook het publiek te overtuigen met zijn sterke prestaties van het voorbije jaar en dus mocht een dolblije Agnes Pardaens, in naam van haar zoon, ook de ‘ROB Publieksprijs’ in ontvangst nemen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Olympische huldiging voor Swings[/cmsmasters_heading]

Swings viel dus niet in de prijzen, maar mocht toch nog eens het podium op voor een Olympische huldiging. Naast een staande ovatie kreeg de zilveren medaillewinnaar een cheque ter waarde van 1.500 euro overhandigd van schepen Vanderheiden. Op die manier hoopt Tofsport Leuven een beetje bij te kunnen dragen tot nog meer wereldprestaties. [cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11306|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/03/28695302_2086485278035514_1483442825_o-580×325.jpg|blog-masonry-thumb[/cmsmasters_image]

De trofee voor de ‘Sportverdienste van het jaar’ voor clubs ging naar Koninklijke Tennisclub Stade Leuven. Tussen de prijsuitreikingen door verzorgden de jongens en meisjes van Aira United een spectaculaire cheerleadingshow.

Jason Suttels werd verkozen tot ‘Beloftevolle Jongere van het Jaar’. De jonge skeeleraar van RSC Heverlee haalde het voor Chloë Porton en Robin Heemels (beide reddend zwemmen), Jef Vandorpe (rolstoeltennis) en John Heymans (atletiek). “Op zijn eerste EK in Portugal wist Jason Suttels al meteen drie gouden medailles mee naar huis te nemen. Hij wordt aanzien als een groot opkomend talent”, aldus schepen Vanderheiden.

De prijs voor ‘Tofste sportclub van Leuven’ ging dit jaar naar Korfbalclub Leuven. Uit de 23 clubs die werden voorgedragen door hun leden verkoos de jury Handbalclub Leuven Tigers, De Vlierbeekriders en Korfbalclub Leuven. Die laatste haalde het uiteindelijk met een nipte voorsprong.

Tot slot werd ook een ‘Laureaat van de Sport’ gehuldigd, ter ere van zijn of haar jarenlange inzet voor de sport. Wim Janssens was 34 jaar actief bij volleybalclub Berg-Op Wijgmaal en nam in september afscheid van het voorzitterschap van zijn club. Hij was er onder meer speler, trainer, secretaris en voorzitter.

Deel dit bericht