Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11245|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/02/Team_BAR-CODE_site-1160×475.png|full-thumb[/cmsmasters_image]

Een jaar geleden gingen de stad Leuven en Tofsport op zoek naar nieuwe initiatieven die meer mensen aan het sporten krijgen. Twaalf projecten werden ingediend. Na een evaluatie door een vakjury en een publieke stemming werden zeven projecten weerhouden: Moving Neighbours, Traject Yourself, Beweeg Leuven, THE BOX, Open Gym, IPitup en BAR-CODE. Allemaal mogen ze gebruikmaken van de stad voor een testfase van drie tot twaalf maanden. BAR-CODE zal een bar-park bouwen waar je aan calisthenics kan doen, een trainingsvorm waarbij je het eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruikt.

Calisthenics! Het is een nieuw rage in verschillende landen over de hele wereld. België blijft, op uitzondering van Antwerpen en Brussel, nog wat op de achtergrond in dit verhaal. Of voorlopig toch nog, want BAR-CODE brengt hier binnenkort verandering in! Deze kleine groep atleten uit Leuven zal in samenwerking met de stad een volledig nieuw bar-park bouwen. De vraag die enkel nog rest is: waar komt het bar-park te liggen? [cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11247|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/02/18699753_457316021269109_8926953243106822308_o-300×225.jpg|medium[/cmsmasters_image]

Deze vraag legt het BAR-CODE team voor aan de inwoners van Leuven. Er zijn drie mogelijke locaties:

•aan de voorkant van Sportoase Philipssite;
•aan de achterkant van deze sporttempel;
•op het Arthur Degreefplein.

Deze publieke stemming telt mee voor 20%. De overige 80% wordt bepaald door een vakjury. De locatie die het meest aantal stemmen behaald zal omgevormd worden tot het eerste calisthenicspark van Leuven en wordt een nieuwe ontmoetingsplek voor sportievelingen uit Leuven en omstreken.

Surf naar de Facebookpagina van BAR-CODE. Vanaf 15 februari 19 uur kan je er de video bekijken waarin de verschillende locaties worden voorgesteld en stemmen! Stemmen kan tot 1 maart.

Deel dit bericht