Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]11099|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/01/Thomas-Cauwenberghs_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

De Belgische nationale handbalploeg heeft woensdagavond in Sportoase Leuven Turkije verslagen met 27 – 21. Halfweg was het 12 – 12. Dankzij deze zege nemen de Belgen de leiding in groep 5. Nederland speelt donderdag op verplaatsing in Griekenland. Aanstaande zondag neemt België het in hun laatste groepswedstrijd op tegen Nederland. Enkel de groepswinnaar stoot door naar de barragematchen in juni.

Geen sprake van enkele academische minuten bij aanvang van de wedstrijd. De Turken scoorden in de 32e seconde. De Beule counterde meteen en zorgde voor de 1 – 1. De wedstrijd bleef in evenwicht. Bij een 7 – 6 stand namen de Belgen voor het eerst de leiding. Even later liepen ze twee goals uit maar met de rust in zicht kwamen de Turken langszij. Halfweg was het 12 – 12.

De tweede helft kende een gelijkaardig wedstrijdverloop tot Cauwenberghs na goed 15 minuten tekende voor de 18 – 17. Damian Kedziora, De Beule met het doelpunt van de campagne en Tom Robyns diepten de kloof uit tot 21 – 17. Jef Lettens voorkwam met een heerlijke beenveeg een tegendoelpunt. De Turken probeerden nog maar de Red Wolves gingen verder op hun elan, gesteund door een fantastisch thuispubliek en de geweldige mascotte Wolfy. De wedstrijd eindigde op 27 – 21.

Voor de Red Wolves is het de derde opeenvolgende zege in Groep 5. Aanstaande zondag is een vierde zege in en tegen Nederland nodig om door te stoten naar de dubbele barragewedstrijd in juni.

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]11098|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/01/vreugde-na-winst_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

Deel dit bericht