Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11045|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/01/BEL-GRC-002-2281_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

De Belgische nationale mannenhandbalploeg heeft donderdagavond in Sportoase Leuven Griekenland verslagen met 33 – 28. Halfweg was het 20 ‐ 16 in het voordeel van de Belgen. Na drie wedstrijden blijven de Belgen derde in groep 5, op twee punten van leider Turkije dat vandaag Nederland versloeg met 30 – 27. Zondag spelen de Red Wolves hun vierde WK kwalificatiewedstrijd in en tegen Griekenland.

De Belgen begonnen moeizaam aan de partij. Aanvallend kwamen de Red Wolves goed voor de dag. Damian Kedziora nam 7 goals voor zijn rekening. Het pijnpunt lag in de verdediging. Niet collectief en agressief genoeg waardoor de Red Wolves in 1 tegen 1 situaties telkens een doelpunt slikten. Bondscoach Yerime Sylla vroeg na 13 min 28 sec om een time‐out, sprak niet mis te verstane taal en schreeuwde de spelers letterlijk wakker. Pas na 20 minuten konden de Belgen afstand nemen. Het tempo ging met een omhoog waardoor de Grieken simpelweg niet konden volgen. Bij de pauze was het 20 – 16.

In de tweede helft hield een beresterke Jef Lettens met 5 geweldige reddingen gedurende 5 min 57 sec zijn netten schoon. Bij elke counter scoorden de Red Wolves waardoor het na 10 minuten 25 – 17 stond. De Belgen waren niet meer te stoppen. Serge Spooren zorgde voor een tienpuntenkloof, 29 – 19. Dat was het sein voor bondscoach Yérime Sylla om enkele van zijn spelers rust te gunnen met het oog op de wedstrijd van aanstaande zondag. De 18 jarige Julien Cadel maakte zijn debuut bij de nationale ploeg. De Belgen speelden de wedstrijd rustig uit. Eindstand 33 – 28.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Nog 3 topmatchen[/cmsmasters_heading]

“In het begin zaten we echt niet in de match. Offensief was het goed maar defensief stonden we een beetje te slapen. Tijdens de time‐out heb ik iedereen proberen wakker te maken” zegt bondscoach Yerime Sylla. “Het was niet makkelijk voor de spelers om na de feesten en zo’n lange periode zonder interland opnieuw in het ritme te komen. Na 20 minuten kwam het tempo in de wedstrijd waardoor we in geen tijd een kloofje sloegen. Ook in de tweede helft konden we het hoge ritme aanhouden. Jef Lettens stond sterk te keepen, ook en vooral omdat hij nu op zijn verdediging kon rekenen. Dat is belangrijk voor een doelman.

“Naar het einde van de wedstrijd toe hebben we enkele spelers rust gegund. Nederland heeft zich vandaag laten verrassen in Turkije. Het zou wel eens kunnen dat het punt dat we daar scoorden van kapitaalbelang kan zijn. Er wacht ons nu nog een marathon. De komende 9 dagen spelen we nog 3 belangrijke wedstrijden, te beginnen nu zondag in Griekenland.”

Deel dit bericht