Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” caption=”Medeoprichter Miel Vanhaverbeke en schepen van sport Erik Vanderheiden testen de IPitup-beweegbank uit samen met enkele kinderen.” animation_delay=”0″]11065|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/01/DSC_2484_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Een jaar geleden gingen de stad Leuven en Tofsport op zoek naar initiatieven die meer mensen aan het sporten krijgen. Twaalf projecten werden ingediend. Na een evaluatie door een vakjury en een publieke stemming werden 7 projecten weerhouden: Moving Neighbours, Traject Yourself, Beweeg Leuven, THE BOX, BAR-CODE, Open Gym en IPitup. Allemaal mogen ze gebruikmaken van de stad voor een testfase van drie tot twaalf maanden. IPitup, wat staat voor Injury Prevention, Improve Performance en Individualised Programs, start vandaag als eerste. Het zet in op een slim lokaal sport- en beweegbeleid. Het zijn de eerste tastbare resultaten van de projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’.

“De IPitup-beweegbank in het Sluispark en aan de Balk van Beel is een innovatief en compact alles-in-één toestel dat een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Iedereen kan er snel, eenvoudig en doelgericht mee aan de slag. Het toestel werd door IPitup vzw ontwikkeld als meerpersoonszitbank met meervoudige oefenfuncties. De beweegbank nodigt uit tot bewegen, ontmoeten en beleven, over de generaties heen. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan er mee aan de slag, ongeacht zijn of haar niveau”, aldus schepen van sport Erik Vanderheiden.

Het infopaneel op de bank introduceert allerlei laagdrempelige oefeningen. Wil je een ruimer aanbod, dan kan de bijhorende gratis app met individueel aangepast beweegprogramma als virtuele coach en motivator fungeren. Heb je nood aan een echte coach, een vastgelegd tijdstip en sport je liever in kleine groepjes? Dan zijn de 12 weken durende groepssessies iets voor jou. Onder begeleiding van een trainer leer je zelfstandig IPpen.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]IP-o-meter[/cmsmasters_heading]

“IPpen is tijdsefficiënt en individueel aangepast bewegen in circuitvorm waarbij je hardlopen, joggen of (snel)wandelen combineert met fundamentele kracht- en stabiliteitsoefeningen. IPpen zorgt voor een sterker en beter uitgebalanceerd lichaam en is cruciaal ter vermindering van letsels en ter verbetering van fysieke prestaties”, verduidelijkt schepen van sport Erik Vanderheiden.[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]11066|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2018/01/DSC_2488_site-300×199.jpg|medium[/cmsmasters_image]

De Vaartkom zal ook de thuisbasis worden van de allereerste IP-o-meter. Door het toevoegen van een IPitup-beweegbank aan een bestaande wandellus, Finse piste of loopparcours kan je deze eenvoudig en kostenefficiënt recycleren en opwaarderen tot een uitdagende IP-o-meter. Dat is een beweegcircuit waarop men naar hartenlust kan IPpen. “ ‘Sporters beleven meer’ geldt dus zeker en vast in Leuven”, besluit schepen Vanderheiden.

Heb jij ook al zin om te IPpen, ben je bereid als testpersoon te fungeren of ben je op zoek naar meer informatie? Beweeg je dan naar www.ipitup.be of de IPitup-Facebookpagina. Via Tofsport Leuven kom je ook te weten wanneer er introductiemomenten en groepssessies doorgaan.

Deel dit bericht