Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]10905|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/11/DSC_2361_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Afgelopen week verwende de stad Leuven haar zwembadbezoekers. “In de stedelijke zwembaden van Kessel-Lo en Wilsele genoten ruim 1500 sportievelingen van gratis activiteiten en lekkere traktaties. Zo proberen we meer mensen aan het bewegen te krijgen en bedanken we onze vaste bezoekers”, vertelt schepen van sport Erik Vanderheiden.

Elk jaar organiseert Tofsport tijdens de derde week van november de Zwembaddagen, waarmee zij grote en kleine zwemmers in de bloemetjes zetten. Het zwembad van Wilsele was aan haar laatste editie toe, want in september 2018 sluit het de deuren. Volgend najaar krijgt Wilsele immers een spiksplinternieuw zwembad. Met 890 bezoekers verspreid over drie activiteiten, was de opkomst in Wilsele net als de voorbije jaren een groot succes. In Kessel-Lo namen in totaal 626 zwemliefhebbers deel aan de Zwembaddagen.

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]10908|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/11/DSC_2316_site-300×199.jpg|medium[/cmsmasters_image]Op zondag 26 november kwamen 380 personen ontbijten in Kessel-Lo, terwijl er op hetzelfde moment 356 mensen de weg naar de ontbijttafels in het zwembad van Wilsele vonden. Tijdens het speelzwemmen leefden meer dan 650 kinderen, verdeeld over de twee zwembaden, zich uit op een groot springkasteel. Het plezier spatte ervan af. In Wilsele kon iedereen achteraf nog nagenieten van gratis bitterballen.

 

Ook de senioren werden verwend. Na een deugddoende zwembeurt werden zij getrakteerd op taart en koffie, wat net zoals de voorbije jaren goed in de smaak viel.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Prijsuitreiking tekenwedstrijd[/cmsmasters_heading]

Bij de Zwembaddagen hoort ook de tekenwedstrijd die ieder jaar gehouden wordt. Kinderen tot 12 jaar kunnen nog tot 30 november hun ingekleurde tekening afgeven aan de kassa van het zwembad. Tot nu toe dienden al meer dan 400 kinderen een kleurplaat in.

De kinderen worden opgedeeld in vier leeftijdscategorieën: 0-3, 4-6, 7-9 en 10-12 jaar. Uit iedere groep wordt één winnaar getrokken per zwembad. Uit de twee leeftijdscategorieën waarvoor het meeste tekeningen werden ingediend, worden twee extra winnaars getrokken. De mooiste tekening van alle ingediende kleurplaten belonen we daarbovenop met een gratis jaarabonnement!

De gelukkige winnaars mogen komende zondag 3 december om 11 uur hun mooie prijs in ontvangst komen nemen. De prijsuitreiking vindt plaats in het zwembad van Wilsele (Aarschotsesteenweg 730), in aanwezigheid van schepen van sport Erik Vanderheiden.

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]10904|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/11/DSC_2372_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

Deel dit bericht