Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]10760|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/10/1X2_3116_site-900×535.jpg|full-thumb[/cmsmasters_image]

De Red Wolves hebben de topper der lage landen met één schamel puntje verloren. België – Nederland eindigde op 25 – 26. Halfweg stond het 12 – 14 in het voordeel van de bezoekers. Voor Nederland is het na de zege tegen Griekenland de tweede opeenvolgde zege in deze groep. In de andere poulewedstrijd versloeg Turkije Griekenland met 19 – 25.

Simon Ooms tekende voor het eerste doelpunt waarna Jef Lettens met twee reddingen de nul hield. Nederland kwam via een strafworp op gelijke hoogte, het begin van een nek-aan-nekrace. Beide landen bleven in elkaars spoor. Halfweg was het 7 – 7. Met de rust in zicht liep Nederland 3 doelpunten uit, maar on the buzzer scoorde Damian Kedziora via een strafworp: 12 – 14.

De Red Wolves begonnen met meer pit aan de tweede helft en namen bij een 16 – 15 stand even de match over. Het werd een razendspannende strijd tot Nederland bij een 20 – 21 stand opnieuw overnam. Bij een 24 – 25 stand kreeg Nederland een discutabele strafworp toegekend waarna het 24 – 26 werd. België scoorde nog tegen maar kwam niet meer verder dan 25 – 26.

Achteraf was de ontgoocheling groot bij staf en spelers. Na twee wedstrijden heeft België 1 punt. Nederland pakt de leiding in de groep met het maximum van 4 punten. Enkel de winnaar van de groep plaatst zich voor de barrages, die plaatsvinden in juni 2018. Het WK, georganiseerd in Denemarken en Duitsland (10-27 januari 2019), bestaat uit 24 landen, waarvan twaalf Europese. De twee gastlanden zijn, net als titelhouder Frankrijk, al zeker van een WK-ticket.

Deel dit bericht