Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

Vanaf vandaag lanceert Tofsport Leuven een nieuw online platform waarop Leuvense sportactoren met elkaar in contact komen. Het Tofsportforum is niet enkel voor recreatieve en topsporters, maar ook voor sportbestuurders, leden van de technische staf en vele andere. Beter en meer samenwerken is het doel.

Tofsport richtte enkele jaren geleden samen met KULeuven het Topsportplatform op. Via dit platform werken de topsportclubs, de KU Leuven en de stad Leuven samen op het gebied van topsport. Zo engageren de KU Leuven en de stad zich om hun expertise en knowhow ter beschikking te stellen van de clubs. Samen werken ze ook een gezamenlijk topsportbeleid uit. Daarnaast functioneert het Topsportplatform ook als communicatieorgaan en als ontwikkelaar van overkoepelende projecten. Op één van de laatste samenkomsten bleek dat er nood is aan en vraag is naar meer (sporttakoverschrijdende) samenwerking tussen de verschillende Leuvense sportactoren.

[cmsmasters_heading type=”h2″ font_weight=”normal” font_style=”normal” text_align=”left” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ animation_delay=”0″]Uitwisselen van ideeën, informatie, …[/cmsmasters_heading]

Tofsport ging hiermee aan de slag en werkte een forum uit, waar verschillende sportactoren heel eenvoudig met elkaar in contact kunnen komen. Ze kunnen er informatie uitwisselen, vragen stellen, samenwerkingen uitwerken, ideeën opdoen, … Denk maar aan de werking van sportclubbesturen, vrijwilligers in de sport, groepsaankopen door sportverenigingen, logistieke samenwerkingen, samenwerkingen tussen onderwijs- onderzoeksinstellingen en (top)sportclubs, sporttakoverschrijdende trainingen, workshops blessurepreventie, topsportstages, vrije looproutes, interessante sport hotspots en veel meer.

[cmsmasters_image align=”right” animation_delay=”0″]10612|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/09/Tofsportforum-300×221.jpg|medium[/cmsmasters_image]

Het forum bestaat uit 5 verschillende groepen: sportbestuurders, topsport (opgedeeld in topsporters, toptrainers en medische staf), sportclubwerkingrecreanten en samenwerkingen binnen sport en bewegen. Je kan hiervoor eenvoudig registreren via forum.tofsport.be . Voor de groepen sportbestuurders en topsport dien je de nodige rechten aan te vragen om toegang te krijgen. De andere drie groepen zijn openbaar en toegankelijk voor iedereen.

Tofsport hoopt hiermee bij te dragen aan een positieve evolutie in het samenwerken tussen de verschillende Leuvense sportactoren. Neem dus zeker eens een kijkje en laat van je horen!

[cmsmasters_button button_link=”https://forum.tofsport.be/” button_target=”self” button_text_align=”center” button_style=”cmsmasters_but_icon_divider” button_line_height=”40″ button_font_weight=”normal” button_font_style=”normal” button_padding_hor=”10″ button_icon=”cmsmasters-icon-link” button_border_style=”solid” button_bg_color=”#3d4973″ button_bg_color_h=”#ffe82e” button_text_color_h=”#3d4973″ animation_delay=”0″]Tofsportforum[/cmsmasters_button]

Deel dit bericht