Sport Leuven

Sportdienst van Leuven

[cmsmasters_image align=”center” animation_delay=”0″]10524|https://www.tofsport.be/wp-content/uploads/2017/09/FVDV7207_site.jpg|full[/cmsmasters_image]

Tijdens de tweede week van september gaat de 13e editie van de Yonex Belgian International van start in de Sportoase te Leuven. Het grootste internationale badmintontornooi van België loopt van woensdag 13 september t.e.m. zaterdag 16 september. Kom zeker langs op de finaledag op zaterdag 16 september en geniet van de unieke kans om wereldtoppers in het badminton aan het werk te zien!

In het enkelspel bij de heren mogen we dit jaar de Japanse ex-nummer 2 van de wereld verwelkomen, nl. Kento Momota. De Japanner won in 2015 nog de ‘Superseries Final’ in Dubai, vergelijkbaar met de Masters in tennis en werd tevens de jongste Superseries winnaar ooit. Nadien verdween hij van het toneel met een schorsing van een jaar. Momota zal reeds in actie te zien zijn op woensdag in de kwalificaties. Als onze landgenoot Birger Abts zijn 1e ronde wint, komt hij uit tegen Momota in de 2e ronde.

Ook in het vrouwendubbel mogen we een topper ontvangen, de Nederlandse Selena Piek (Hoogste dubbel ranking: 7). Na veel blessureleed heeft ze haar comeback gemaakt met een andere dubbelpartner, Cheryl Seinen. Ze zal met Jacco Arends ook aantreden in het gemengd dubbel. Benieuwd of ze dit jaar een titel kan wegkapen in Leuven.

In het heren dubbel is ons topduo Freek Golinski en Matijs Dierickx het 3e reekshoofd. Kom onze topsport Defensie spelers luidkeels aanmoedigen vanaf donderdag in Leuven. Ze zijn meer dan ooit gebrand om een uitstekende prestatie neer te zetten voor eigen publiek! Freek zal ook nog aantreden in het gemengd dubbel met landgenote Lise Jacques.

Andere landgenoten die nog zullen aantreden op het tornooi zijn Maxime Moreels, Lianne Tan, Julien Carraggi, Stijn De Langhe, Elias Bracké, Rowan Scheurkogel, Marijn Put, Joke De Langhe en Flore Vandenhoucke. Je kan ze aan het werk zien vanaf woensdag 13 september in de kwalificatieronden.

Deel dit bericht